Hirdetés
Címke: technika
Hirdetés
MTI 2021.10.29.

A 75 év fölöttiek 6 százaléka internetezik

A fiatalok több mint 90 százaléka internetezik, 75 év fölött azonban 6 százalékra csökken ez az arány - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának e heti ülésén elfogadott új tanulmányból.

Nagy Viktor 2021.04.10.

Professzionális részecskeszűrő és katalizátortisztítás a Turbo-tecnél

A jelenleg forgalomban lévő EURO 5 és a szigorúbb kipufogógáz-előírást teljesítő dízel gépjárművek mindegyikében nélkülözhetetlen a kipufogógázutánkezelés. Magát a kipufogógázt szűrni kell, hogy a gépkocsik teljesíteni tudják a normát, tisztább üzeműek legyenek. De mi történik a megkötött káros anyagokkal, meddig tart a szűrők élete?

Győr+ 2021.02.09.

Így védjük meg a nagyszülőket a netes csalóktól

Nem csupán a biztonságos internet napján igénylik az odafigyelést az idősebbek. A nagyszülők, dédszülők körében nagyjából 820 ezren interneteznek már viszonylag rendszeresen, azaz legalább hetente belépnek a digitális világba, azonban kevésbé vannak tisztában a virtuális tér kockázataival, mint a fiatalabb, rutinosabb felhasználók – hívja fel a figyelmet a biztonságos internet napján a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

MTI 2021.01.24.

Ingyen szoftverekkel segítenek

Hétfőtől válik elérhetővé az ingyenesen letölthető digitális jólét szoftver alapcsomag, amellyel a kormány az egyre kevésbé nélkülözhető digitális hozzáférés lehetőségét teremti meg a magyar embereknek - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap az MTI-vel.

Mireider Máté 2021.01.24.

Egymást riaszthatják az autósok egy alkalmazás segítségével

Mindenkivel előfordult már, hogy égve hagyta a fényszórót, vagy az egyik ablak lehúzva maradt, vagy olyan helyen parkolt ahol akadályozta a forgalmat. Ilyenkor rendszerint másnap szembesülünk a valósággal, és jó esetben csak az akkumulátort kell feltölteni.

Győr+ 2021.01.15.

Közösségi appot készít egy győri fiú

Az okostelefonok térnyerése óta folyamatosan változik a legnépszerűbb alkalmazások, appok listája, de azért látható, hogy vannak olyan programok, amelyek hosszabb időn át képesek uralni az online teret. Ezek közül is kiemelkednek a közösségi oldalak, melyeknél egyértelműen listavezető a Facebook, és annak fényképekre fókuszáló társa, az Instagram. Most egy győri fiú gondolta úgy, megalkotha az egyik legújabbat!

Győr+ 2021.01.14.

Drónmérnököket képez az egyetem

A győri Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központja az országban először indít – az 5G alapú modern technológiák ipari, mezőgazdasági és környezetvédelmi célú alkalmazásaihoz szorosan illeszkedő – drónirányító és -adatelemző szakirányú képzést. Ennek során a hallgatók a drónok kezelésén és biztonságos üzemeltetésén túl a légifelvételezés során kapott adatok feldolgozásához kapcsolódó ismereteket is elsajátítják.

Mireider Máté 2021.01.06.

Sokat spórolhatunk, ha elektronikusan fizetünk

Az elmúlt években már megszokottá vált, hogy nem csak a postai csekken fizethetjük be havi számláinkat - gyorsabb, biztonságosabb, és egyszerűbb így, azonban érdemes felkészülni rá, ha át akarunk állni az elektronikus módszerekre.

Mireider Máté 2020.12.28.

Vége a szabad drónozásnak

Államilag előírt alkalmazást kell használnia mindenkinek, aki drónnal szeretne repülni, bizonyos súlykorlát felett pedig vizsgához kötött a gépek használata. Súlyos milliókat fizethet, aki engedély nélkül repül.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat