Címke: szőlő
Hirdetés
Győr+ 2025.10.07.

Új fenyegetés a magyarországi szőlőkben

Véget ért az idei szüreti szezon, a pincékben már a borok finomítása zajlik, de a pihenés helyett most új probléma köti le a borászok figyelmét. A klímaváltozás hatására ugyanis olyan kártevők is megtelepedtek Magyarországon, amelyek korábban nem tudtak itt áttelelni.

Havassy Anna Katalin 2025.09.02.

Tényleg vattacukor íze van ennek a szőlőnek? Megkóstoltuk!

A közösségi médiában futótűzként terjedtek a különféle videók, amelyek a vattacukor ízű szőlő kóstolását mutatják be. A vélemények megoszlanak a netes kedvencről, így úgy döntöttünk, kipróbáljuk, és feldobjuk vele az ősz első napjait…

Nagy Roland 2024.02.13.

A szőlőben télen sem áll meg a munka

A Pannonhalmi borvidék már nem csak a kiváló minőségű fehér borairól híres, a vörösborok is hozzák azt a szintet, hogy Magyarország legjobbjai között emlegethetik őket.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.08.22.

Erős nyaruk volt a csarnok kereskedőinek

Az elmúlt időszakban jól fogytak a hazai termesztésű, ízletes gyümölcsök a győri Vásárcsarnok kereskedőinél, erről számoltak be az árusok a Győr+ Médiának. Volt, aminek jobb, másnak kicsit rosszabb szezonja volt, de így is erős nyarat zárhatnak a kereskedők. A magyar dinnye és a barack forgalma kiemelkedett a többi közül, de eperből és almából is sok fogyott.

Győr+ 2023.08.21.

Mutatjuk a Győri Bortörténelmi Napok nyertes nedűit

Augusztus 24 és 27. között rendezik az idei Győri Bortörténelmi Napokat. Az esemény apropóján a Győri Művészeti és Fesztiválközpont bejelentette, melyik borászatok és pincészetek termékeit lehet megkóstolni.

Szigeti Sándor 2023.08.20.

Kezdődik a szüret, ismét a borok fővárosa lesz Győr!

Jövő héten négy napon át újra a kiváló magyar boroké lesz a főszerep Győrben, augusztus 24. és 27. között rendezik ugyanis meg az idei Győri Bortörténelmi Napokat. Közben a környék borászai nehéz hónapok után már a szüretre készülnek.

Győr+ 2022.08.19.

A szüret velejárója a mustgáz okozta veszély

Győr-Moson-Sopron megyében a Soproni és a Pannonhalmi borvidéken már meg is megkezdődött, máshol készülnek az idei szüretre, a korai érésű szőlők esetében már a mustot érlelik a pincékben. A szőlő levének erjedésekor mustgáz keletkezik, amely nem megfelelő körülmények között komoly veszélyt jelent.

Hirdetés