Címke: színház
Hirdetés
Győr+ 2023.03.09.

Győrbe jön a világhírű musical, az Anyatigrisek

Milánóban hatalmas sikert aratott az Anyatigrisek című musical, melyet a Liliom Produkció képviselt a Spazio Teatro NO'HMA színház nemzetközi fesztiválján, ahol 10 ország 14 produkciója állt színpadra. Az Anyatigrisek előadás magával ragadó története, kiváló színészi alakításai az olasz közönséget is elvarázsolták, márciusban pedig Győrbe jön a produkció.

Szerző és fotó: Ficsór Dávid 2023.02.08.

Győri szív dobog a fából faragott királyfiban

A Magyar Állami Operaházban mutatják be Bartók Béla A fából faragott királyfi című táncjátékát február 11-én, szombaton. Győri vonatkozása is van az előadásnak, hiszen a koreográfiát Velekei László, a Győri Balett igazgatója, Csepi Alexandra dramaturggal közösen alkotta meg.

Farkas Mónika 2023.02.08.

Kulisszák mögött: Mindenütt otthon

Új adással, új helyszínekről jelentkezik a Győr+ TV színházi magazinja. Az energiaválság okozta nehézségek áthidalása miatt ugyanis nem a teátrum otthonában, hanem a Richter Teremben és a Vaskakas Bábszínházban, valamint a Padlásszínházban tartja előadásait a társulat.

Németh Boglárka 2023.02.05.

Kisfaludy Károlyra emlékeztek

235 éve, 1788. február 5-én született Kisfaludy Károly költő, drámaíró és festő. A Győrhöz közeli Téten látta meg a napvilágot, majd később a győri Bencés Gimnáziumba járt. A reformkori irodalmi élet fő szervezője, az Aurora szerkesztője, az Aurora-kör elindítója, a magyar novella egyik első meghonosítója, akire a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy Alapítványa, a városvezetés és a színészek közösen emlékeztek.

Győr+ | Illusztráció: Depositphotos 2023.02.01.

Fűje sarjad mezőknek

A Csavar Színház előadása az Újvárosi Művelődési Házban.

MTI 2023.01.08.

Elhunyt a Jászai Mari-díjas dramaturg

Hatvanhét éves korában elhunyt Dobák Lívia, Jászai Mari-díjas, Bálint Lajos-vándorgyűrűvel kitüntetett dramaturg - tudatta a Magyar Színházi Társaság és a Színházi Dramaturgok Céhe az MTI-vel vasárnap.

MTI 2022.12.13.

A Győri Nemzeti Színház is részt vesz a 10. Színházi Olimpián

Jövő áprilistól három hónapon át tart majd a 10. Nemzetközi Színházi Olimpia, amelyre mintegy 35 ország csaknem 200 társulata érkezik Magyarországra. A programsorozat 70 helyszínén a színházi előadások mellett országszerte kiállítások, workshopok és könyvbemutatók várják majd a közönséget.

Farkas Mónika 2022.11.16.

Kulisszák mögött a Győr+ TV-ben!

A boldogság énekes madara. Jól fogadta a közönség a Győri Nemzeti Színház második nagyszínházi bemutatóját. Ahogy arról a nagyérdemű már értesült, a meghirdetett évados programban változás történt, a Schiller darab helyett Tamási Áron szerelmes játékát láthatják november 11-től az igazgató, Bakos-Kiss Gábor rendezésében, a győrújbaráti Csobolyó néptáncegyüttes közreműködésével.

Ficsór Dávid 2022.11.03.

Rendhagyó próba 500 diák előtt

Ritkán telik meg hétköznap reggel a Győri Nemzeti Színház nézőtere. Ezúttal azonban szinte az összes széket elfoglalták. Több mint ötszáz győri középiskolást látott vendégül a teátrum csütörtökön, akik betekinthettek a társulat legújabb, célegyenesben lévő darabjának próbafolyamataiba.

Hirdetés