Címke: szexuális zaklatás
Hirdetés
HAK 2023.11.25.

Az erőszak soha nem magánügy!

Számos nagyon fontos világnap ismert, de mind közül kiemelkedik a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja, amelyet november 25-én tartanak. Sajnos nem lehet elég hangosan kiállni azok mellett a nők mellett, akik bántalmazó kapcsolatban élnek, vagy bármilyen szexuális kizsákmányolásnak esnek áldozatul. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság is figyelmeztet: az erőszak soha nem magánügy!

Győr+ 2023.06.16.

Gimnazista fiúkat zaklatott egy győri bencés szerzetes

Megdöbbentő zaklatási ügyről számolt be a Szent Mór Bencés Perjelség. A Győr+ Médiához is eljuttatott közlemény szerint 2018. májusában Hortobágyi T. Cirill, a Magyar Bencés Kongregáció prézes-apátja emailen több bejelentést is kapott, hogy az 1990-es évek közepén a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban fiatalkorú sérelmére az egyik szerzetestanár zaklatást, sorozatos érzelmi, hatalmi és szexuális abúzust követett el. Az eset megdöbbenést és megrendülést keltett a bencés szerzetesközösségben, amely ezúton is kifejezi mély együttérzését, bocsánatot kér a sértettektől és minden érintettől, támogatást és védelmet nyújtva számukra. Igény esetén az áldozatokat támogatják, büntetőjogi segítséget, pszichológiai tanácsadást és terápiát biztosítanak számukra.

MTI 2023.05.17.

Éveken át zaklatták szexuálisan a gyermeket

Kiskorú lány éveken át tartó szexuális zaklatása miatt ítélt el a Győri Ítélőtábla jogerősen négy felnőttet, köztük a sértett közeli hozzátartozóit - közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Győr+ 2021.11.11.

15 év fegyházat kapott a gyermekét molesztáló apa

A Győri Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a nevelt lányát éveken keresztül szexuálisan zaklató, másik nevelt kiskorú gyermekét és élettársát bántalmazó vádlott büntetésének a helybenhagyására tett indítványt.

Hirdetés