Hirdetés
Szexuális zaklatás

15 év fegyházat kapott a gyermekét molesztáló apa

Illusztráció: Győr+ Archív
Győr+
2021.11.11. 14:45

A Győri Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a nevelt lányát éveken keresztül szexuálisan zaklató, másik nevelt kiskorú gyermekét és élettársát bántalmazó vádlott büntetésének a helybenhagyására tett indítványt.

Hirdetés

A Veszprém Megyei Főügyészség vádirata alapján eljáró Veszprémi Törvényszék a 2021. szeptember 9-ei ítéletében a vádlottat tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és további 11 rendbeli bűncselekmény miatt 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi, vagy befolyási viszonyban áll.

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott és az élettársa 2014 áprilisától egy tési ingatlanban közösen nevelték az élettárs 2003 szeptemberében született lányát és a 2007 márciusában született fiát. A vádlott 2015 nyarától kezdődően visszaélt a sértett kiszolgáltatott helyzetével, erőszakkal és fenyegetéssel kényszerítette arra a kislányt, hogy vele szexuális cselekményeket végezzen. Az ittas vádlott 2019 októberében a lakásban tört-zúzott, a kisfiút az ágyra lökte, kezénél és lábánál fogva földre rántotta, a feje irányába ütött, kicsavarta a sértett bal kezét. A vádlott magatartása súlyosan veszélyeztette a gyermekek érzelmi, erkölcsi fejlődését. 

Hirdetés

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és a védő elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett. A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a szexuális erőszak bűntette 2 rendbeli, a foglalkozástól eltiltás végleges hatályú. A kiszabott szabadságvesztés indokolt és szükséges.

Másodfokon az ügyben a Győri Ítélőtábla dönt.

Kapcsolódó témák: #erőszak | #ítélet | #szexuális zaklatás |
likeold
a fb oldalunkat