Címke: szentmise
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2024.01.30.

Kettős ünnep az orsolyita templomban

A rendalapítóra, Szent Angélára emlékeztek hétfő este az orsolyita templomban, amit teljesen megtöltöttek a fiatalok. Eljött az ünnepségre dr. Pergel Elza alpolgármester is. A rendezvény szentmisével kezdődött, melynek főcelebránsa Sárai-Szabó Kelemen bencés perjel volt.

MTI 2023.12.25.

Erdő Péter: az utolsó szó mindig a szereteté

Karácsony ünnepe "ujjongó megvallása" annak, hogy a "világ meghitt otthonunk", és az "utolsó szó mindig a szereteté" - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek karácsony éjjelén a budapesti Szent István-bazilikában.

Győr+ 2023.09.07.

Jubilánsok: 453 házaspár erősítette meg fogadalmát

Soha ennyi kerek házassági évfordulót ünneplő pár nem volt még korábban a Győri Egyházmegye programján. 453 házaspár érkezett szombaton délelőtt a Püspökvár kertjébe, hogy házasságuk hosszabb-rövidebb időszakért hálát adjon Istennek.

Győr+ 2023.05.27.

Ismét sokan voltak a csíksomlyói búcsú szentmiséjén

Pünkösd szombatján május 27-én, pünkösd szombatján megtartották a csíksomlyói búcsút a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben, a Hármashalom-oltárnál, ismét zarándokok sokaságának jelenlétében.

MTI 2023.04.30.

Ferenc pápa: béke kell, bölcsőkkel és nem sírokkal teli jövő

Legyetek nyitott kapuk! - kérte Ferenc pápa a híveket a budapesti Kossuth Lajos téren bemutatott szentmisén vasárnap. A katolikus egyházfő a szertartás végén a béke építésére kérte a világ vezetőit, egy bölcsőkkel és nem sírokkal teli jövőért fohászkodva.

MTI 2023.04.30.

Megtelt a Kossuth Lajos tér a pápai misére

Megtelt a Kossuth Lajos tér Ferenc pápa vasárnap délelőtt tartandó szentmiséje előtt. A katolikus egyházfő nyitott fehér autóban érkezett kilenc óra körül a térre, mögötte Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek volt látható - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói.

Győr+ 2023.04.30.

Győriek az ifjúsági találkozón és a pápai misén

Három napra érkezett Magyarországra Ferenc pápa, a katolikus egyház feje. Győrből is többen felkerekedtek a fővárosba, hogy találkozzanak a Szentatyával. A vasárnap délelőtt a Kossuth téren bemutatandó pápai szentmise Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásának legnagyobb eseménye, amelyen számos győri hívő is jelen van.

Földvári Gabriella 2023.03.29.

425 éve foglalták vissza a győri várat a töröktől

425 évvel ezelőtt Győrben olyat tettek eleink, amellyel örökre beírták magukat a világtörténelembe. Négy év török megszállás után visszafoglalták a győri várat Pálffy Miklós és Schwarzenberg Adolf vezetésével.

Hirdetés