Címke: szennyvíz
Hirdetés
HAK 2024.05.27.

Megoldódik a szennyvízelvezetés egész Sáráson

Régóta húzódó probléma végére kerül pont körülbelül öt hónap múlva Sáráson: ekkor fejeződik be ugyanis a szennyvízhálózat teljes kiépítése. Erről dr. Dézsi Csaba András polgármester, Bárány István önkormányzati képviselő és a kivitelező cég ügyvezetője számolt be a helyszínen.

Szerző és fotó: Pannon-Víz Zrt./Borsi Viktória 2024.01.29.

Az illegális csapadékvíz-rákötések káros hatásai

A városi infrastruktúra hatékony működésének kulcsa a megfelelően kialakított és karbantartott csatornahálózat. Azonban előfordulhat, hogy egyes felhasználók szándékosan vagy tudatlanságból jogszabályellenesen kötik rá a csapadékvíz-elvezető rendszereiket az elválasztott rendszerű szennyvízhálózatra. Az illegális csapadékvíz- rákötések a szennyvízhálózatokra súlyos kockázatokat jelentenek és károsodást okozhatnak az infrastruktúrában és a környezetben is.

Győr+ 2023.03.21.

Iszapszállítás és bűz lesz egyes településeken! Mutatjuk hol!

Az écsi szennyvíztisztító telepről 2023. március 21-től 2023. március 31-ig terjedő időszakban szennyvíziszap szállítást végez a szerződött gazdálkodó. Écs, Győrság, Pannonhalma és Pér térségében rövidesen bűzhatásra lehet számítani!

Győr+ 2022.05.08.

A törlőkendők a csatorna legnagyobb ellenségei

A szennyvízhálózat üzemeltetése során a legnagyobb problémát az oda nem illő tárgyak, anyagok okozzák, melyek súlyos károkat idézhetnek elő a rendszerben. Munkatársaink a csatornahálózatban találtak már gumilabdát, fegyvert, mobiltelefont, és kulcsokat is. Ezek mindegyike üzemzavart okozhat a hálózatban, ám mégsem az ilyen extrém esetek jelentik a legnagyobb problémát, hanem egy mindennap használt egyszerű eszköz: a nedves törlőkendő.

MTI 2022.02.18.

NNK: enyhül a járvány

A járvány 5. hulláma a 4. héten elérte a csúcsot, azóta stagnál, enyhül - ismertette a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője.

Hirdetés