Címke: sütemény
Hirdetés
MTI 2023.08.01.

A Spicces füge respektus lett idén Magyarország tortája

A szigetszentmiklósi Levendula és Kert cukrászda cukrásza, Lakatos Pál Spicces füge respektus nevű, aszús-fügés-mézes kreációja nyerte el idén a Magyarország tortája címet, Magyarország cukormentes tortája pedig a makói Papp cukrászda cukrásza, Lawal-Papp Zsófia Kikelet elnevezésű fekete teás-levendulás alkotása lett - jelentették be hétfőn az Országházban tartott díjátadón, ahol az idei Szent István-napi kenyeret is bemutatták.

Kovacsics „Koksza” István séf 2023.07.24.

Esküvői zserbóvariációk

Dübörög az esküvőszezon. Vannak párok, akik cukrászdából, cukrászoktól rendelik az aprósüteményt, de sok háznál még él a hagyomány, hogy a család asszonyai sütik meg az édes és sós süteményeket. A mézes zserbót mindenki ismeri, de mindenki máshogy készíti.

Szöveg és fotó: Pécskai István 2023.07.06.

Végleg bezárt a legendás Bonbonetto sütiboltja

Februárban még úgy tűnt, nem kell búcsút venniük a győrieknek a Bonbonetto cukrászda legendás somlói galuskájától és gesztenyepüréjétől. A januárban bezárt cukrászda ugyanis süteményboltot nyitott a Pápai úton. Cseh István tulajdonos azonban úgy döntött, bezárja a Bonbonetto névre keresztelt üzletet is.

Pécskai István 2023.05.25.

Győr legédesebb hétvégéje

Tíz esztendeje édesíti meg a győriek nyarát az Édes Napok csokoládéünnep, amelyre idén június 2-4. között kerül sor a Széchenyi téren. Rebrus Csaba, a rendezvény egyik ötletgazdája és főszervezője a Győr+ Médiának elmondta, ezúttal is első osztályú édeségeket kínálnak majd a győrieknek.

Hirdetés