Győr legédesebb hétvégéje

Pécskai István Fotó: Édes Napok/Facebook
2023.05.25. 13:01

Tíz esztendeje édesíti meg a győriek nyarát az Édes Napok csokoládéünnep, amelyre idén június 2-4. között kerül sor a Széchenyi téren. Rebrus Csaba, a rendezvény egyik ötletgazdája és főszervezője a Győr+ Médiának elmondta, ezúttal is első osztályú édeségeket kínálnak majd a győrieknek.

,,Reméljük, ugyanolyan színvonalas lesz a rendezvény, mint az elmúlt években volt. Klasszikus családi rendezvényről van szó, elsősorban a nőket szólítjuk meg. Minden hölgyet arra biztatunk, hogy fogja meg a családtagjai kezét, és hozza el őket a Széchenyi térre. Remek csokoládékkal, nagyon finom desszertekkel és borokkal készülünk. A magyar csokoládé rengeteget fejlődött az elmúlt tíz évben, ami a nemzetközi megítélést illeti. A kézműves magyar csokoládégyártás ma már a világ élvonalába tartozik” – árulta el Rebrus Csaba.

A programot kiváló zenekarok előadásai teszik még színesebbé.

,,Pénteken és szombaton is készülünk színpaddal, lesznek koncertek. Az a missziónk, hogy szeretnénk rászoktatni a kulturált édességfogyasztásra a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt. Fontos, hogy a mennyiség helyett a minőséget kell választani. A világ legjobb csokoládéit lehet nálunk megkóstolni és megvásárolni pár ezer forintért. Győrt és a győrieket egyébként nagyon megszerették a kereskedőink, akik üzletileg is megtalálták itt a számításaikat. Törekszünk rá, hogy a díjnyertes eladók elhozzák a legjobb portékáikat a városba. Olyan gasztrokulturális színvonalat szeretnénk biztosítani, amire büszkék lehetnek a győriek is” – tette hozzá Rebrus Csaba, aki elmondta, a finom csokik mellett olyan kiegészítő ételek is lesznek, mint az ország legjobb hamburgere vagy a waffel és a churros.

Az idei Édes Napok csokoládé- és édességvásár nyitva tartása az alábbiak szerint alakul:

Június 2., péntek 16:00-23:00
Június 3., szombat 10:00-23:00
Június 4., vasárnap 10:00-21:00

Rebrus Csabával, az Édes Napok főszervezőjével Herkely Ákos is beszélgetett, a műsor itt visszahallgatható:

Kapcsolódó témák: #Csokoládé | #édes napok | #sütemény |