Címke: Sokoró-kapu
Hirdetés
Győr+ 2024.05.30.

Összetartozás ünnep Sokorópátkán

Hatalmas közösségi összefogásnak köszönhetően szinte napra pontosan egy éve, június 3-án, az Összetartozás napján állították fel a Sokoró Kapuját, amely a világ legnagyobb székelykapuja. Aztán az álom egy park létrehozásával folytatódott. Mostanra el is készült az Összetartozás Parkja, amit június 1-én, szombaton nagyszabású program keretében adnak át.

Herkely Ákos 2023.06.26.

Magunk közt – A kapu és ami mögötte van!

Vajda Péter és Szilágyi Zsolt voltak vasárnap a Magunk közt című műsorunk vendégei. Péter a Sokorói Tájegység Egyesülés elnökeként, Zsolt a Gróf Széchenyi István férfiklub kincstárnokaként beszélt a sokorói kapuról. Honnan eredeztethető ez a hazaszeretet, lokálpatriotizmus, klerikalitás?

P. Csapucha Adrienn 2023.05.11.

Egy szimbólum és ami mögötte van: készül a Sokoró-kapuja!

Decemberben jelentette be a nagy hírt a Sokorói Tájegység Egyesülés, miszerint több civil szervezet összefogásával megépül a világ legnagyobb székelykapuja. Azóta adományukkal sokan csatlakoztak a nemes kezdeményezéshez, és rengeteg esemény kötődik már a különleges építmény megszületéséhez. A kapu képzeletbeli könyvének hasábjain új fejezet kezdődött, hiszen megtörtént az alapkő és időkapszula elhelyezése.

Szöveg és fotó: Győr+ 2023.03.17.

Összefogtak a székelykapuért

Március 15-én, a 48-49-es forradalom és szabadságharc emléknapján a felújított székesegyházban tartott szentmisét Böjte Csaba ferences rendi szerzetes.

Kárpát Zsolt 2023.03.13.

Szentmise és gála a sokorói kapuért

Egyre többen támogatják a sokorói kapu megépítését. Kedden és szerdán két nagyszabású esemény is segíti az építmény létrejöttét.

Győr+ 2023.03.11.

Szentmise a Sokoró Kapujáért

Böjte Csaba tart szentmisét a Sokoró kapujáért március 15-én 18 órakor a győri székesegyházban. Az eseményen befolyt adományokat a műemlék elkészítésére fordítják.

Győr+ 2023.02.28.

Szentmise a Sokoró Kapujáért

Böjte Csaba testvér tart szentmisét a Sokoró Kapujáért március 15-én 18 órától Győrben, a Nagyboldogasszony-székesegyházban.

Győr+ 2023.02.11.

Ismert zenészek is támogatják a Sokoró-kapu felépítését – videó!

Újabb lendületet kapott a világ legnagyobb székelykapujának alakulása: a térség lakossága, helyi és országos léptékben működő vállalkozók, magasrangú egyházi vezetők után a zenészvilág jeles képviselői is támogatásukról biztosították a kapu létrejöttét.

Hirdetés