Szentmise a Sokoró Kapujáért

Győr+ Fotó: Győr+ Média
2023.03.11. 19:59

Böjte Csaba tart szentmisét a Sokoró kapujáért március 15-én 18 órakor a győri székesegyházban. Az eseményen befolyt adományokat a műemlék elkészítésére fordítják.

A világ legnagyobb székely kapujának megvalósulása a helyben élők szándéka mellett az egész magyar nemzet összetartozását is kifejezi. A kapu 10 és fél méter magas és 16 méter széles lesz, ami Sokorópátka határában épül meg, amely nemcsak méreteiben lesz monumentális, hanem különleges is, mert a fából készült építmény egy közút felett ível majd át. A székely kapu megálmodóinak célja, hogy minden jó szándékú magyar embert megszólítsanak, akikkel a június elejére tervezett avatóünnepségén közösen mondhassák ki: összetartozunk!

Az út fölött átívelő kapu mellett a térségben honos gyümölcsfákkal szegélyezve alakítják ki az Összetartozás terét. Az ökumenikus kápolnával, többfunkciós építményekkel és pihenőpontokkal tagolt park egyszerre szolgál majd rekreációs és kulturális célokat.

A program fővédnökei Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát és Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes. A kapu és a park megvalósítása közösségi összefogásból, adományokból, társadalmi munkából történik. Részletek a www.sokorokapuja.hu weboldalon.

Kapcsolódó témák: #adományozás | #Sokoró-kapu | #szentmise |