Ismert zenészek is támogatják a Sokoró-kapu felépítését – videó!

Győr+
2023.02.11. 10:05

Újabb lendületet kapott a világ legnagyobb székelykapujának alakulása: a térség lakossága, helyi és országos léptékben működő vállalkozók, magasrangú egyházi vezetők után a zenészvilág jeles képviselői is támogatásukról biztosították a kapu létrejöttét.

A budapesti Astoria szálló exkluzív különtermében megtartott találkozón a kapu alkotói Kárpát-medence szerte ismert és elismert zenészekkel fogtak össze, akik a koccintással egybekötött baráti beszélgetés keretében a hatalmas méretű támogatói oklevelet is aláírták.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével többek között Ferenczi György, Heinczinger Mika, Nyerges Attila, Fábián Zoltán és Ézsiás Péter is, akik a kapu létrejöttét nem csak aláírásukkal támogatják, de a jövőbeli rendezvényeken való esetleges zenei fellépésekről is egyeztetések kezdődtek.

A világ legnagyobb székelykapujának megvalósulása a helyben élők szándéka mellett az egész Magyar Nemzet összetartozását is kifejezi. Az Anyaország első közúton átívelő Székelykapuját megálmodó emberek célja, hogy minden jószándékú magyar embert megszólítsanak, hogy a világ legnagyobb székelykapujának június elejére tervezett avatóünnepségén aztán közösen mondhassák ki: Összetartozunk!

A történelmi jelentőségű kapunak a Pannonhalmi dombság szívében található Sokorópátka ad helyet. Az út fölött átívelő kapu mellett a térségben honos gyümölcsfákkal szegélyezve kerül kialakításra az Összetartozás tere. Az ökumenikus kápolnával, többfunkciós építményekkel és pihenőpontokkal tagolt park egyszerre szolgál majd rekreációs és kulturális célokat.

A program fővédnökei Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát és Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes. A kapu és a park megvalósítása kizárólag közösségi összefogásból, adományokból, társadalmi munkából történik.  A Sokoró Kapujának létrehozását a különböző értékű támogatói jegyek megvásárlása mellett gálaesteken, aukciók keretében és egyéni felajánlások révén lehet támogatni.

A támogatás lehetséges formáiról a www.sokorokapuja.hu weboldalon lehet tájékozódni.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Győr-Moson-Sopron | #Sokoró-kapu | #székelykapu |