Az ország legjobbjai között a ménfői sajtok
Ismét rangos elismerésekben részesült a ménfői sajtüzem. A Rábaközi sajtjuk egy pont híján a második, idei újdonságuk, a camembert pedig harmadik helyet szerzett az országos sajtversenyen.
Ismét rangos elismerésekben részesült a ménfői sajtüzem. A Rábaközi sajtjuk egy pont híján a második, idei újdonságuk, a camembert pedig harmadik helyet szerzett az országos sajtversenyen.
Véget érhet a „kamusajtok” időszaka: a Magyar Élelmiszerkönyv új előírásai pontosan meghatározzák, mi számít valódi trappistának. A Tej Terméktanács szerint ezzel a magyar vásárlók is jobban járnak, hiszen a minőségi termékek kerülnek előtérbe.
Lehetősége volt Mihályi Orsi műsorvezetőnek a sajtkészítés első és legaktívabb másfél órájában részt venni a mosonmagyaróvári Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. tejüzemében. Az izgalmas kalandban a hallgatók is részt vehetnek!
A METRO Kereskedelmi Kft. visszahívta a Morbier A.O.P elnevezésű sajtot, mert abban Escherichia coli baktérium lehet - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.
Az Európai Bizottság újabb magyar sajt elnevezését jegyezte be, ezzel 86-ra emelkedett az uniós oltalom alatt álló magyar földrajzi árujelzők száma, így már 33 élelmiszer, 38 bor és 15 pálinka elnevezése védett az EU területén - közölte az Agrárminisztérium (AM) pénteken az MTI-vel.