Címke: robot
Hirdetés
Ficsór Dávid 2023.02.07.

Bárki helyett megírja a házi dolgozatot

Képes kerek, egész mondatokban válaszolni a feltett kérdésekre, esszéket, fogalmazásokat ír bármilyen témában, sőt alap szinten programozni is tud. A ChatGPT egy mesterséges intelligencia által működtetett program, ami bárki számára elérhető az interneten.

Győr+ 2022.10.14.

Radar a porszívón: első díjat nyert az egyetem innovációja

A legmodernebb radartechnológia innovatív felhasználása volt a feladat az Infineon Technologies nemzetközi versenyen, amelyen a győri Széchenyi István Egyetem csapata első helyet szerzett, megelőzve neves osztrák, indiai és magyar egyetemeket. A széchenyisek fejlesztésével a robotporszívó felismeri és nem zavarja a home office-ban dolgozókat, sőt akár emberi gesztusokból is „ért”.

MTI 2022.01.24.

Elvégezték az első robotsebészeti beavatkozást

Elvégezték az első robotsebészeti beavatkozást az Országos Onkológiai Intézetben (OOI), egy prosztataeltávolító műtétnél segédkezett a Da Vinci nevű robot - mondta el az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI 2021.11.08.

Kávékészítő robotok lesznek a téli olimpián

A pekingi szervezők elmondták, hogy milyen feladatokat látnak el a közreműködő robotok a februári téli olimpián. A házigazdák szerint több tennivalójuk is lesz a robotoknak, amelyeket a tokiói olimpia mintájára „állítanak csatasorba” Kínában.

Győr+ 2021.09.21.

Kutatók éjszakája Győrben

Idén szeptember 24-én és 25-én rendezik meg a Kutatók Éjszakáját, a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére szolgáló népszerű eseménysorozat.

Hirdetés