Címke: robot
Hirdetés
Győr+ 2024.05.13.

Robottal műtöttek Győrben

A Petz Aladár Egyetemi Oktatókórházban már XXI. századi eszközöket használnak, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy nemrég egy robotsebészeti eszközzel operáltak a mellkassebészeti osztályon.

Győr+ 2024.02.16.

Mesterséges intelligenciát alkalmaz az egyetemen fejlesztett robot

Mintaoltalom minősítésben részesült nemrégiben az a mesterséges intelligenciával ellátott kisméretű robot, amelyet a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának kutatócsoportja fejlesztett. Az autonóm irányítású eszköz képes környezetének különböző paramétereit felismerni, és az összegyűjtött adatokkal felhőalapú tárolást végez. Az egyedülálló készülék piaci igényt szolgál ki, és célja többek között a precíziós növénytermesztés fejlesztése.

Ficsór Dávid 2023.02.07.

Bárki helyett megírja a házi dolgozatot

Képes kerek, egész mondatokban válaszolni a feltett kérdésekre, esszéket, fogalmazásokat ír bármilyen témában, sőt alap szinten programozni is tud. A ChatGPT egy mesterséges intelligencia által működtetett program, ami bárki számára elérhető az interneten.

Győr+ 2022.10.14.

Radar a porszívón: első díjat nyert az egyetem innovációja

A legmodernebb radartechnológia innovatív felhasználása volt a feladat az Infineon Technologies nemzetközi versenyen, amelyen a győri Széchenyi István Egyetem csapata első helyet szerzett, megelőzve neves osztrák, indiai és magyar egyetemeket. A széchenyisek fejlesztésével a robotporszívó felismeri és nem zavarja a home office-ban dolgozókat, sőt akár emberi gesztusokból is „ért”.

MTI 2022.01.24.

Elvégezték az első robotsebészeti beavatkozást

Elvégezték az első robotsebészeti beavatkozást az Országos Onkológiai Intézetben (OOI), egy prosztataeltávolító műtétnél segédkezett a Da Vinci nevű robot - mondta el az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI 2021.11.08.

Kávékészítő robotok lesznek a téli olimpián

A pekingi szervezők elmondták, hogy milyen feladatokat látnak el a közreműködő robotok a februári téli olimpián. A házigazdák szerint több tennivalójuk is lesz a robotoknak, amelyeket a tokiói olimpia mintájára „állítanak csatasorba” Kínában.

Győr+ 2021.09.21.

Kutatók éjszakája Győrben

Idén szeptember 24-én és 25-én rendezik meg a Kutatók Éjszakáját, a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére szolgáló népszerű eseménysorozat.

Hirdetés