Címke: rák
Hirdetés
Győr+ 2023.03.10.

Reviczky Gábor prosztatarákkal harcol

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas Reviczky Gábor prosztatarákkal küzd, számolt be róla a Blikk. A színész elmondta, hónapok óta rendkívül komoly harcot vív a betegséggel. A műtéten már túlesett, és egyelőre úgy tűnik, sikerült időben elcsípni a betegséget.

MTI 2023.01.06.

Vasárnap tartják a rákellenes világsétát

Vasárnap 15 és 16 óra között tartják Magyarországon a rákellenes világsétát, amelyhez bárki csatlakozhat, aki szeretné támogatni a daganatos betegségek elleni harcot - közölte a szervező Magyar Rákellenes Liga pénteken az MTI-vel.

Győrplusz 2021.02.05.

Fellépés hiányában drasztikusan nőhet a rákos megbetegedések száma

A rák elleni küzdelemre irányuló európai terv az Európai Bizottság egyik fő egészségügyi prioritása és az erős európai egészségügyi unió egyik kulcsfontosságú pillére. A terv a megelőzéstől kezdve a rákos betegek és a túlélők életminőségének biztosításáig olyan intézkedéseket állít középpontba, amelyek esetében az EU a legnagyobb hozzáadott értéket tudja létrehozni. Végrehajtására összesen 4 milliárd euró áll rendelkezésére – olvasható az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének közleményében.

Semmelweis Egyetem, Dobozi Pálma 2020.07.10.

Koronavírus-megbetegedés prosztatarák esetén

Egy korábban a prosztatarákkal összefüggésben felfedezett, férfi nemi hormonok által szabályozott fehérje (TMPRSS2) kulcsszerepet játszik a koronavírus sejtbe való bejutásában is. Uroonkológus kutatók éppen ezért világszerte felvetették a kérdés, hogy ez összefüggésben áll-e a férfi COVID-19-betegek magasabb számával, illetve azzal, hogy esetükben sokszor súlyosabb a kór lefolyása.

Hirdetés