Címke: rák
Hirdetés
MTI 2023.01.06.

Vasárnap tartják a rákellenes világsétát

Vasárnap 15 és 16 óra között tartják Magyarországon a rákellenes világsétát, amelyhez bárki csatlakozhat, aki szeretné támogatni a daganatos betegségek elleni harcot - közölte a szervező Magyar Rákellenes Liga pénteken az MTI-vel.

Győrplusz 2021.02.05.

Fellépés hiányában drasztikusan nőhet a rákos megbetegedések száma

A rák elleni küzdelemre irányuló európai terv az Európai Bizottság egyik fő egészségügyi prioritása és az erős európai egészségügyi unió egyik kulcsfontosságú pillére. A terv a megelőzéstől kezdve a rákos betegek és a túlélők életminőségének biztosításáig olyan intézkedéseket állít középpontba, amelyek esetében az EU a legnagyobb hozzáadott értéket tudja létrehozni. Végrehajtására összesen 4 milliárd euró áll rendelkezésére – olvasható az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének közleményében.

Semmelweis Egyetem, Dobozi Pálma 2020.07.10.

Koronavírus-megbetegedés prosztatarák esetén

Egy korábban a prosztatarákkal összefüggésben felfedezett, férfi nemi hormonok által szabályozott fehérje (TMPRSS2) kulcsszerepet játszik a koronavírus sejtbe való bejutásában is. Uroonkológus kutatók éppen ezért világszerte felvetették a kérdés, hogy ez összefüggésben áll-e a férfi COVID-19-betegek magasabb számával, illetve azzal, hogy esetükben sokszor súlyosabb a kór lefolyása.

Hirdetés