Címke: politika
Hirdetés
Venesz Klaudia 2024.02.20.

Megszavazhatja a magyar parlament Svédország NATO-csatlakozását

Közel egy év után, a parlament tavaszi ülésszakának első ülésnapján, február 26-án megszavazhatja a magyar parlament Svédország NATO-csatlakozását. A kérdés napirendre tűzését Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője kérte Kövér László házelnöktől.

Győr+ 2024.02.08.

Hat politikai stratégia a XX. századból

Kevés olyan politikust vagy politikai gondolkodót találunk, aki átélte volna szinte a teljes XX. századot. Henry Kissinger nemcsak, hogy átélte, hanem aktívan formálta is a XX. század történelmét, mint az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója, majd az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztere. Közelmúltban befejezett könyvében az államvezetésről hat kiemelkedő XX. századi vezető stratégiáját elemzi, melyeket Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhelyének vezetője mutatott be a győri MCC-ben.

Győr+ 2023.11.23.

Kérdés-Kör: Lesz-e harmadik ellenzéki jelölt?

Újabb adással jelentkezik a Kérdés-Kör - a Győr+ közéleti beszélgetős műsora, ami nem nélkülözi a politikát sem. A negyedik részben szó esik a választásról, a baloldali ellenzék belső konfliktusairól, a Fidesz kongresszusáról, és az inflációs helyzetről is. A vendégek: Kohán Mátyás külpolitikai elemző és újságíró, valamint Simon Róbert Balázs, győri országgyűlési képviselő.

Győr+ 2023.11.09.

Kérdés-Kör: Győr-ellenes politika az aláírás-gyűjtés

Folytatódik a Kérdés-Kör, a Győr+ közéleti magazinja, amely nem nélkülözi a politikát sem. Ficsór Dávid vendége ezúttal is Kohán Mátyás, külpolitikai újságíró és politikai elemző, valamint dr. Fekete Dávid, a Fidesz-KDNP győri frakcióvezetője volt. Az adás két fő téma köré összpontosult: fejlődés az Ipari Parkban és a városban, valamint Borkai Zsolt korai kampányolása.

Győr+ 2023.10.12.

Kérdés-Kör: Győr folyamatosan fejlődő pályán van!

A Kérdés-Kör a Győr+ Média új műsora: közéleti témákat dolgozunk fel, amelyek nem nélkülözik a politikát sem. Az első adás vendége dr. Fekete Dávid, a Fidesz-KDNP győri frakcióvezetője, önkormányzati képviselő, egyetemi docens, és Kohán Mátyás, a Mandíner külpolitikai újságírója, politikai elemző. Borkai Zsolt és Pintér Bence polgármesteri ambíciói mellett a győri gazdaság és a külföldi háborús helyzetek is szóba kerültek a beszélgetés során.

Győr+ 2023.10.06.

Ungár Péter: Nem sok vizet zavar a baloldal Győrben

Európában zöld fordulatra, Győrben normális politizálásra van szükség - ezt mondta híradónknak a Lehet Más a Politika társelnöke. Ungár Péter egy LMP-s jelöltet mindenképpen bejuttatna a győri közgyűlésbe.

Győr+ 2023.10.04.

Thio Li-ann vendégeskedett a győri MCC-ben

Sándor Lénárd, az MCC Nemzetközi Jogi Műhelyének vezetője beszélgetett Thio Li-ann-al, a National University of Singapore professzorával az Egyetemes Nyilatkozat 75 éves évfordulója kapcsán Győrben.

Hirdetés