Kérdés-Kör: a mostani választások tétje az, hogy békével vagy háborúval teljen a jövőnk

Győr+ Fotó: O. Jakócs Péter
2024.05.24. 19:25

A Győr+ TV közéleti magazinjában, amely nem nélkülözi a politikát, ezúttal dr. Fekete Dáviddal és dr. Laczkovits-Takács Tímeával járjuk körbe az európai uniós választás, és a szociális, gondoskodó város témakörét.

A Kérdés-Kör vendégei ezúttal dr. Fekete Dávid, a Fidesz-KDNP győri frakcióvezetője, valamint dr. Laczkovits-Takács Tímea, Győr alpolgármestere voltak. A műsorvezető – a megszokottaktól eltérően – Herkely Ákos volt.

Az adás egyik fő témaköre Győr szociális rendszere volt, amely országosan is egyedülálló mértékű és mélységű; egyaránt támogatja a fiatalokat és az időseket, a segítségre szorulóknak pedig rengeteg különféle lehetőséget ad szorult helyzetükben.

Természetesen a június 9-ei választások is szóba kerültek az adásban, az Európai Unió tagországai ugyanis parlamenti képviselőket választanak, így Magyarország is. Mint arra dr. Fekete Dávid rámutatott: nem az EU-val vagyunk rosszban, hiszen mi magunk is az EU részesei vagyunk, de vannak véleménykülönbségek a különböző irányvonalak között.

Magyarország tölti majd be az EU soros elnökségi tisztjét júliustól decemberig (ezt a tisztséget minden tagország fél évig látja el), így az elnökségi ciklust megelőző választás különös jelentőséggel bír abban, hogy hazánk megfelelő politikai utat követhessen a jövőben.

A teljes adás itt megtekinthető: