Címke: pénzügy
Hirdetés
hirdetés
Szöveg és fotó: Pénzügyi Navigátor 2024.04.12.

Óvatosan a csábító pénzügyi ajánlatokkal!

Felbukkanhatnak olyan csábító pénzügyi ajánlatok is, amelyek látszólag könnyű és gyors meggazdagodást ígérnek, de valójában hamisak és veszélyesek. „Ki ne szeretne gyorsan sok pénzhez jutni?” - merülhet fel a kérdés.

MTI 2024.03.07.

Öt milliárd forintnyi alvó pénz van a SZÉP-kártyákon

A megnövekedett költési kedv ellenére hozzávetőlegesen 5 milliárd forintnyi "alvó pénz" ragadt benn a SZÉP-kártya tulajdonosoknál. A kártyákon lévő kedvezményes források felhasználása, továbbá a gazdaság támogatása érdekében a kormány felkéri a SZÉP-kártya szolgáltatókat, hogy értesítsék azon ügyfeleiket, akiknek legalább 50 000 forintnyi, 2022. október 15-e előtt jóváírt juttatás áll rendelkezésre számláján - jelentette be csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Herkely Ákos 2024.02.12.

Tervezhetőség és öngondoskodás

Macsotai Balázs pénzügyi szakember, mérlegképes könyvelő az öngondoskodás fontosságáról, a tervezhetőségről beszélt a Magunk köztben. A szakember az egészségpénztárak témánál részletesen elemezte a prémium lehetőséget, ami egészen kiváló konstrukció.

Győr+ 2024.02.07.

Nagy sikerű pénzügyi verseny a győri egyetemen

Az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny (OPEV) Magyarország egyik legnagyobb hagyományokkal bíró ilyen versenye, amelyet az idén már 22. alkalommal rendezett meg a győri Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma. A rendezvényen hazai és határainkon túli felsőoktatási intézmények csapatai adtak számot tudásukról.

hirdetés
Győr+ 2024.02.02.

Adósságok – csökkentsük és tartsuk kézben!

Hogyan válhat a hitel megtakarítássá? Egy hitel törlesztése minden esetben megterheli a családi kasszát. Nem mindegy azonban, hogy pénzügyi lehetőségeinkhez illeszkedően vállaltuk-e a törlesztési terhet, vagy ennek teljesítése túlzott terhet jelent. Hogyan tarthatjuk kézben hiteltartozásainkat? Mely termékek igényelnek különös körültekintést és megszabadulhatunk-e a drágább adósságtól?

Győr+ 2024.01.29.

Hol folyik el a pénzem? – Spóroljon pénzügyi szokásain

Évente 20.000 forint az SMS-szolgáltatásokért? Rutinszerűen meghosszabbított biztosítások? A mindennapokban észre sem vesszük, pedig havonta akár több 10.000 forint is elfolyik a családi kasszából a nem testreszabott pénzügyi döntéseink hatására.

MTI 2024.01.02.

Új lakossági állampapírok jönnek

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK Zrt.) új 3 éves fix kamatozású állampapírral bővíti a termékpalettát, Fix Magyar Állampapír (FixMÁP) néven, valamint új konstrukciójú és futamidejű Bónusz Magyar Állampapírt (BMÁP) hirdet meg a lakosság részére - közölte az ÁKK a honlapján kedden.

MTI 2023.11.25.

György László: újra növekvő pályára álltak a reálbérek

A legutóbbi mért havi adatok alapján már nőttek a reálbérek Magyarországon, az emelkedést segítette, hogy a kormány az ígért év vége helyett már októberre egyszámjegyűre szorította le az inflációt - mondta György László kormánybiztos az M1 aktuális csatornán pénteken.

Győr+ 2023.08.30.

Biztosítási és pénzügyi szaktanácsadói szakirányú képzést indít a SZE

A Széchenyi István Egyetem együttműködési megállapodást kötött a CIG Pannónia Csoporttal és a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt.-vel, amelynek eredményeként tovább bővül az intézmény képzési palettája. A biztosítási és pénzügyi szaktanácsadói szakirányú képzés a győri egyetemen indul el elsőként az országban.

MTI 2023.07.12.

MBH: a magyarok negyede költözni készül két éven belül

Az MBH Bank megbízásából készült reprezentatív kutatásban megkérdezettek negyede készül új ingatlanba költözni a következő egy-két évben, és a költözés okai között már előkelő helyen szerepel az energiahatékonyság kérdése is - összegezte a felmérés eredményeit szerdán az MBH.

Hirdetés