Címke: pénzügy
Hirdetés
hirdetés
Győr+ 2022.09.16.

A közösségi, értékalapú bankolást hozta el Győrbe a MagNet Bank

Jelentős változás zajlott le idén nyáron a nyugat-magyarországi bankpiacon. Hosszú működés után megszűnt a Sopron Bank, amelynek fiókhálózata beolvadt a MagNet Magyar Közösségi Bank Pest megyei fiókhálózatába. Ennek megfelelően Győrben is megjelent széles szolgáltatási körrel a közösségi, értékalapú bankolás szemléletének erősítését kiemelten kezelő, száz százalékig magyar magántulajdonban lévő pénzintézet.

Győr+ 2022.09.03.

Kakeibo, a japán spórolási technika

Magyarul akár háztartásikönyv-vezetésnek is nevezhetnénk, az Instagramon terjedő legújabb őrületet, a Kakeibo japán spórolási módszert. Ennek lényege, hogy egy speciálisan erre a célra kitalált noteszbe írhatjuk a bevételeinket és kiadásainkat.

MTI 2022.08.23.

Tovább gyengült a forint kedd reggelre

Kedd reggelre 0,2 százalékkal gyengült a forint a főbb devizákkal szemben az előző esti árfolyamához képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

MTI 2022.07.27.

Vegyesen változott a forint szerdán reggelre

Vegyesen változott a forint árfolyama szerda reggelre a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon. Az euróval szemben csekély mértékben gyengült a forint, míg a dollárral és a svájci frankkal szemben erősödött.

Kárpát Zsolt 2022.07.06.

Tovább gyengélkedik a forint

Szerda reggel sem ébredtünk erős forintra, délelőtt 408 és 410 forintot kellett fizetni egy euróért. A dollárral szemben is tovább gyengült a magyar fizetőeszköz, ugyanis 1 dollár már több mint 400 forintot ér. Az orosz-ukrán háború kitörése óta 15%-al értékelődött le a magyar pénz az euróval szemben. A jegybanki alapkamat emelések sem javítottak a forint helyzetén, pedig a Nemzeti Bank egy év alatt 0.6%-ról 7.7%-ra növelte az alapkamatot.

MTI 2022.07.06.

Rekordösszegű kárkifizetéseket is hozhat az idei viharszezon

Az idei viharszezon felénél, a május-júniusi adatok szerint 39 ezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz, a kárösszeg pedig 4,6 milliárd forint, ennek alapján az idei négyhavi kárkifizetések meg is haladhatják a tavalyi, tízéves rekordnak számító összeget - jelezte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szerdán.

Ficsór Dávid 2022.04.11.

Országos döntőnek ad otthont a Baross iskola

A győri Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum ad otthont a pénzügyi-számviteli ügyintézők részére kiírt Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjének. Hétfőn tartották a megnyitót, ahol beszédet mondott Dr. Dézsi Csaba András.

Győr+ 2022.03.31.

Segítik a diákok pénzügyi oktatását

Elsőként a győri Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolája lett Országos Bank Velem Tudáscsere Központ Iskola. A cél a diákok pénzügyi szemléletformálása.

Hirdetés