Címke: pénzügy
Hirdetés
MTI 2023.11.25.

György László: újra növekvő pályára álltak a reálbérek

A legutóbbi mért havi adatok alapján már nőttek a reálbérek Magyarországon, az emelkedést segítette, hogy a kormány az ígért év vége helyett már októberre egyszámjegyűre szorította le az inflációt - mondta György László kormánybiztos az M1 aktuális csatornán pénteken.

Győr+ 2023.08.30.

Biztosítási és pénzügyi szaktanácsadói szakirányú képzést indít a SZE

A Széchenyi István Egyetem együttműködési megállapodást kötött a CIG Pannónia Csoporttal és a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt.-vel, amelynek eredményeként tovább bővül az intézmény képzési palettája. A biztosítási és pénzügyi szaktanácsadói szakirányú képzés a győri egyetemen indul el elsőként az országban.

MTI 2023.07.12.

MBH: a magyarok negyede költözni készül két éven belül

Az MBH Bank megbízásából készült reprezentatív kutatásban megkérdezettek negyede készül új ingatlanba költözni a következő egy-két évben, és a költözés okai között már előkelő helyen szerepel az energiahatékonyság kérdése is - összegezte a felmérés eredményeit szerdán az MBH.

Szerző és fotó: Németh Boglárka 2023.03.08.

Pénzügyi tudatosságra nevelnek a Barossban

Pénz7-et tartanak a Baross Gábor Közgazdasági Technikumban. A rendezvény lényege, hogy olyan játékos feladatokban próbálhassák ki magukat a város közép- és általános iskolás diákjai, melyek fejlesztik a pénzügyi ismereteiket és tudatosságukat. Az egyik rész egy interaktív, pénzügyi élményóra, mely során a korszerű pénzkezelésről kaptak tájékoztatót a diákok, a többállomásos digitális kalandjáték keretében pedig tabletek segítségével fedezhették fel a banki és pénzügyi világ fogalmait.

Győr+ | Illusztráció: depositphotos 2023.02.13.

Vidéken a győri járásban van a legtöbb ATM

A Magyar Nemzeti Bank nemrégiben jogszabályban kötelezte a lakossági bankokat ATM-hálózatuk sűrítésére. Ha rápillantunk az egyik hazai vállalkozás által frissen készített, interaktív térképre, akkor látszik, hogy mindez nem is véletlen: a Helix Consulting nyilvánossá tett adatvizualizációja alapján a magyarországi járások lakosságarányos ATM-lefedettségében mintegy tízszeres különbségek is lehetnek.

Győr+ 2023.01.04.

Érdemes állampapírba fektetni

A két éves covid-járvány után mindenki könnyebb évre számított 2022-ben, de pénzügyi szempontból is válságosra sikeredett az óév. Tőzsde, infláció, befektetések. Többek között ezekről beszélt stábunknak Híradónk állandó szakértője.

MTI 2022.12.29.

Csak egy számla marad a SZÉP-kártya mögött

Az új jogszabályok szerint 2023. január 9-től csak egy számla marad a SZÉP-kártya mögött, az eddigi három zsebből csak a szálláshely zseb marad meg - közölte az OTP Bank csütörtökön az MTI-vel.

Hirdetés