Címke: Pannonhalma
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2023.11.13.

Emlékek a hegy szívében, a bazilika 800 éve

November 11-e Szent Márton, a pannonhalmi monostor, a bazilika és Pannonhalma város védőszentjének ünnepe. Ez alkalomból az elmúlt hétvégén sem maradhatott el a közös, történelmi és szakrális értékeken nyugvó ünneplés, ám az idei más volt, mint a többi. Szombaton a rendezvény részeként Novák Katalin nyitotta meg ugyanis a „Pannonhalmi Bazilika 800” emlékévet, hiszen 2024-ben lesz nyolcszáz éve, hogy a gyönyörű szerzetestemplomot helyreállították és ünnepélyesen felszentelték.

MTI 2023.11.11.

Pannonhalma bencés monostora a keresztény Európa védőbástyája

Pannonhalma bencés monostora a keresztény Európa védőbástyája - hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök szombaton, megnyitva a Szent Márton-bazilika újjáépítésének és felszentelésének 800. évfordulója alkalmából kezdődő emlékévet.

Nagy Roland 2023.11.07.

Endurokrossz motorverseny lesz Pannonhalmán

A győri motorsport egyik legismertebb és legsikeresebb versenyzője Nagy Péter, aki 2005-ben az első győri résztvevője volt a világ legnehezebb tereprali versenyének a Dakarnak. Péter 2010-ben visszatért Afrikába, de a sivatagi száguldásokon kívül rengeteg más erőpróbát is sikerrel teljesített. Közben megálmodott és megvalósított egy népszerű versenyt, amely az enduro és a motocross szakágak egyvelege.

Győr+ 2023.10.30.

GOTO86 – Retro számítógép kiállítás és játszóház

Egy napos kiállítás és játszóház keretében idézik fel a 80-as, 90-es évek számítógépeinek és konzoljainak történelmét. Ezen, a várhatóan borongós őszi szombaton a résztvevők visszautaznak 35 évet és együtt próbálják ki a kor ismert vagy kevésbé ismert masináit.

Győr+ 2023.08.09.

Hazatértek a bencés öregdiák zarándokok

Negyven napig tartó, mintegy 3800 kilométernyi tekerés után érkezett meg a portugál fővárosba az a 4 egykori pannonhalmi bencés diák, akik elhatározták, biciklivel indulnak el a lisszaboni Ifjúsági Világtalálkozóra.

Győr+ 2023.08.08.

Augusztus 20. előtt biztosan nem lesz szüret

Az augusztus 20-át követő hétre jósolják a szüret kezdetét a Pannonhalmi Borvidéken. Tavaly a szárazság, idén a sok csapadék okoz gondot a környék borászainak.

Hirdetés