Címke: Pannonhalma
Hirdetés
Ficsór Dávid 2022.08.20.

Felavatták a gyönyörű kaput

Magyarország születésnapján felavatták azt a faragott kaput, mely a Győrt Pannonhalmával összekötő kerékpárút felett ível át a győrújbaráti bekötő út magasságában.

Győr+ 2022.08.19.

Helyükre kerültek a faragott kapu újabb elemei

Kara Ákos országgyűlési képviselő, a Győr-Nyúl-Écs-Pannonhalma kerékpárút megépítésének kezdeményezője pénteken a Facebook-oldalán a következő hírt osztotta meg.

Zombai-Kovács Ákos 2022.08.18.

A nemzeti ünnepen áldják meg a faragott kaput

Hónapokkal korábban elkészült a Győr és Pannonhalma közötti kerékpárút, amit tavaly ősszel hivatalosan át is adtak, most pedig ünnepélyesen megáldják a népszerű kerékpárút fölé emelt faragott kaput. Erről a térség országgyűlési képviselője számolt be a Győr+ Médiának. Kara Ákos kiemelte, a kormányzati forrásból épült, sokak által a térség leghasznosabb beruházásának tartott bicikliút egyik éke a Schreiner Károly által készített faragott kapu, amit augusztus 20-án áldanak majd meg, ünnepélyes keretek között.

Győr+ 2022.08.02.

A kapafogú hazatér

Szenzációs felfedezés történt, amikor egy 7 millió éves kapafogú őselefánt maradványait találták meg Pannonhalmán. S bár a lelet megtalálása nem napjainkra tehető, egy kihelyezett időszaki kiállítás keretében augusztus 11-én visszatér a városba a páratlan lelet.

Kárpát Zsolt 2022.07.23.

Nem lehet elfelejteni a háborús borzalmakat

A Győrben illetve Pannonhalmán elszállásolt ukrán-orosz háború elől elmenekült ukránoknak a Pannonhalmi Főapátság, a Pannonhalmi Plébánia és Karitász rendezett egy kirándulást. Az eseményen a családok egyrészt kikapcsolódhattak és egy kis időre elszakadhattak a hétköznapi gondoktól, másrészt megismerkedhettek egymással.

Győr+ 2022.07.08.

Lilába borult Pannonhalma

Idén hosszabbra nyúlt a levendulaszüret a Pannonhalmi Főapátság Gyógynövénykertjében. Még most is csodálatosan pompáznak a növények, lila köntösbe öltöztetve a tájat, melyet egyik legfiatalabb Olvasónk, Tolnai Sz. Olivér is megörökített.

Hirdetés