Hirdetés
Címke: Oktatás
Hirdetés
mti 2021.08.02.

Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba

Hétfőn megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba; a kormány a kiadványok ingyenességével 13 milliárd forintnyi kiadást vesz le a magyar családok válláról - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Üllőn, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) raktárában tartott sajtótájékoztatón.

MTI 2021.07.23.

Széchenyi István Egyetem: 22 százalékkal nőtt a felvett hallgatók száma

Több mint 3400 elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait a győri Széchenyi István Egyetemen szeptemberben, ami 22 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi adatot. Az intézmény mind a kilenc karán számottevő a bővülés - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény pénteken az MTI-t.

MTI 2021.07.22.

Ma este jönnek az idei felsőoktatási ponthatárok

Ma este 8 órakor hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, amelyek hagyományosan elsőként a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők. A diákoknak Budapesten és az ország több városában ponthatárváró rendezvényeket tartanak.

Győr+ 2021.07.16.

Diplomaátadó Győrben

Diplomátadóra került sor pénteken a a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karán.

Földvári Gabriella 2021.07.13.

Ünnepélyes bizonyítványosztás az Audi iskolában

A különleges tanév végén, melyet a járványhelyzet miatt korlátozások és online oktatás jellemeztek, az iskolaközösség számára nagy örömet jelentett, hogy szűk körben bár, de az alkalomhoz méltó, ünnepélyes keretek között kerülhetett sor a végzős diákok búcsúztatására és a bizonyítványok átadására a győri Audi Hungaria Általános Művelődési Központban.

Németh Bolgárka 2021.07.07.

40 éves a tánc- és képzőművészeti iskola

40 éves a Győri-Tánc-és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium. A korona vírus járvány miatt a születésnap megünneplése a következő tanévre tolódik, az iskola azonban joggal lehet büszke az elmúlt időszakban történt fejlődésre. Bizonyos szakokra négy-ötszörös, másokra tizenhatszoros túljelentkezés volt legutóbb.

Kárpát Zsolt 2021.07.02.

A Hild Iskola 75 éve, nemcsak képekben

A Hild József Építőipari Technikum elmúlt 75 évéről nyílt kiállítás az egyik legnagyobb győri bevásárlóközpontban. A tárlat anyaga változatosan és érdekesen mutatja be az oktatási intézményt, amely az elmúlt 75 évben nem csak a városban, de az egész országban kivívta az építőipari ágazat szakmai elismerését. A rendezvény része a Győr 750-es programsorozatnak, és ehhez a 15. születésnapját ünneplő Árkád Győr is csatlakozott.

Zombai-Kovács Ákos 2021.07.02.

Száz darab ingyen kondibérlet győri iskolásoknak

100 darab bérletet ajánlott fel egy győri konditerem helyi iskolások számára. A mintegy 2 millió forint értékű ajándékot pénteken, a Városházán adták át jelképesen a Győri Szakképzési Centrum főigazgatójának. A felajánlást, a város sportot is felügyelő alpolgármestere is üdvözölte.

Zombai-Kovács Ákos 2021.06.28.

A győri szakképzésbe érdemes „fektetni”

Majdnem pontosan 550 millió forint európai uniós forrás felhasználásával fejlesztették az elmúlt években átfogóan a Győri Szakképzési Centrum intézményeit. Többek között tovább képezték a pedagógusokat, fejlesztették a tanulók készségeit, eszköz- és infrastruktúrafejlesztés is zajlott, de a Lukács Iskolában egy digitális közösségi alkotóműhelyt is kialakítottak.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat