Címke: Oktatás
Hirdetés
Győr+ 2023.06.07.

Dobogós a győri Audi-iskola

2023-ban a kompetenciamérések, a matek-, magyar-, történelem- és nyelvi érettségik, valamint a felvételi eredmények alapján állították fel Magyarország top tíz legjobb alapítványi, vagy magániskolájának listáját. A győri Audi-iskola a lista harmadik helyén végzett.

MTI 2023.05.26.

Véget értek az írásbeli érettségik

Befejeződnek pénteken a 2022/2023-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszakának írásbeli vizsgái - közölte az Oktatási Hivatal (OH) az MTI-vel.

Zombai-Kovács Ákos 2023.05.05.

120 éves a Radnóti: példakép a névadó

Győr városa büszke oktatási intézményeire, annak ellenére, hogy az iskolák már évek óta állami fenntartásban vannak. Ezt mondta a polgármester pénteken, a Radnóti Miklós Általános Iskola fennállásának 120. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen. Dr. Dézsi Csaba András kiemelte, a Radnóti Győr egyik legpatinásabb általános iskolája, ahol kiváló pedagógiai munka zajlik. A 120 éves évforduló alkalmából az intézményben emléktáblát is avattak, amin az iskola eddigi igazgatóinak nevei szerepelnek.

Szöveg és fotó: Németh Boglárka 2023.04.14.

Európa Nap a Baksában

Európa Napot tartottak a Baksa Kálmán Gimnáziumban pénteken. Az intézmény, mint az Európai Parlament Nagykövetiskolája 2017 óta minden évben megszervezi ezt a napot a győri Europe Direct Iroda közreműködésével.

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.04.14.

Kara Ákos: nyár végére kész a kibővített Págisz

Jól halad a marcalvárosi PÁGISZ iskola felújítása és bővítése, nyár végére elkészül a milliárdos beruházás. Erről Kara Ákos, a fejlesztés kezdeményezője számolt be a Győr+ Médiának. Az országgyűlési képviselő kiemelte, a korábbi energetikai beruházásnak már mérhető eredményei vannak az intézményben, most pedig végre méltó, 21. századi körülmények között tanulhatnak a PÁGISZ-os diákok. A fejlesztéssel kapcsolatban a szakképzési centrum kancellárja azt mondta, még vonzóbb lesz az iskola a fiatalok számára, míg a PÁGISZ igazgatója úgy fogalmazott, nagy segítség lesz számukra az iskola bővítése.

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.04.13.

Nagy iskolaválasztó: jövő héten beiratkozás

Fontos dátum jön a magyar családok életében, legalábbis azokéban, akinek a gyermeke ősszel kezdi majd meg általános iskolai tanulmányait. Április 20-án és 21-én lesz ugyanis a 2023-24-es tanévre szóló általános iskolai beiratkozás. A Győr+ Média által megkérdezett igazgatók szerint az iskolaválasztás komoly felelősség és stressz is egyben, ezért az intézmények dolga, hogy mindenben segítsék a családokat. Egy tradicionálisan jó hírű és népszerű nádorvárosi, illetve egy feltörekvő adyvárosi iskolában jártunk az iskolaválasztás előtt néhány nappal.

Hirdetés