Hirdetés
Címke: Oktatás
Hirdetés
MTI 2019.11.14.

Minden fiatal rendkívüli tehetség, aki részt vett a WRO-on

„Minden fiatal rendkívüli tehetségnek számít a programozás, robotika területén, aki ringbe szállt a World Robot Olympiad (WRO) világversenyen, a jövőben valószínűleg közülük kerülnek ki a legjobb mérnökök és informatikusok” - hangsúlyozta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára csütörtökön, a WRO magyar résztvevőit köszöntő beszédében.

Győr+ 2019.11.13.

Indul a Manó Tanoda

A Gyárvárosi Általános Iskola (Győr, Vágóhíd u. 4. ) november 18 - tól ingyenes iskola előkészítő programmal várja minden hétfőn negyed 5-től 5 óráig az iskolába készülő óvodásokat 5 éves kortól.

Zombai-Kovács Ákos 2019.11.13.

Minden, ami agresszió

Az élet legtöbb területén jelen van az agresszió, a családban, a munkahelyen, az iskolában, a közlekedésben és a sportban is ott van az erőszak. Hogy ez milyen veszélyeket rejt, megelőzhető-e és hogyan, illetve milyen megoldási lehetőségek vannak, erre egy hiánypótló rendezvényen keresték a válaszokat szerdán, a kereskedelmi és iparkamarában.

MTI 2019.11.11.

Hasonlóak a lányok és fiúk matematikai képességei

Egy amerikai kutatócsoport megállapította, hogy a közvélekedéssel szemben nincs különbség a lányok és fiúk agyfejlődésében: sem az agyfunkciókban, sem a matematikai képességekben nem találtak eltérést a nemek között.

Győr+ 2019.11.10.

Rangos elismerés a parancsnoknak

„Az Egyetemért emlékérem” megtisztelő kitüntetést vehette át Könczöl Ferenc ezredes, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnoka november 6-án Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Szenátusi ülésén.

MTI 2019.11.09.

A dinoszauruszok növekedését vizsgálják

Nemzetközi kutatócsoport alakul a dinoszauruszok gyors növekedésének vizsgálatára - közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA)-Magyar Természettudományi Múzeum (MTM)- Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Paleontológiai Kutatócsoport egyik tagja szombaton az M1 aktuális csatornán.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat