Hirdetés
Címke: Oktatás
Hirdetés
Győr+ 2019.11.18.

Gyivis, zacis, lelences – kampány az állami gondozott gyerekekért

Idén ünnepli 30. évfordulóját az ENSZ gyermekjogi egyezménye, amelyet Magyarország is ratifikált. Ebből az alkalomból az SOS Gyermekfalvak társadalmi kampányban mutatja meg, hol vannak repedések az állami gondoskodás rendszerén és mit jelent szülők nélkül felnőni.

Győr+ 2019.11.18.

Győrbe érkezik az egyedülálló roadshow

A Startup Campus szervezésében, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával és szakmai partnerségével november 19-én a győri Széchenyi István Egyetem Menedzsment Campusára is megérkezik az ország első, kifejezetten középiskolásokat megszólító innovációs eseménysorozata a Startup Campus Innovációs Középiskolai Roadshow. A szervező Startup Campus az előadásokra és a workshopokra várja az innovatív ötletekkel, kezdeményezésekkel rendelkező, vagy a tudomány és a technológia világát érdeklő 14-20 év közötti fiatalokat.

MTI 2019.11.14.

Minden fiatal rendkívüli tehetség, aki részt vett a WRO-on

„Minden fiatal rendkívüli tehetségnek számít a programozás, robotika területén, aki ringbe szállt a World Robot Olympiad (WRO) világversenyen, a jövőben valószínűleg közülük kerülnek ki a legjobb mérnökök és informatikusok” - hangsúlyozta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára csütörtökön, a WRO magyar résztvevőit köszöntő beszédében.

Győr+ 2019.11.13.

Indul a Manó Tanoda

A Gyárvárosi Általános Iskola (Győr, Vágóhíd u. 4. ) november 18 - tól ingyenes iskola előkészítő programmal várja minden hétfőn negyed 5-től 5 óráig az iskolába készülő óvodásokat 5 éves kortól.

Zombai-Kovács Ákos 2019.11.13.

Minden, ami agresszió

Az élet legtöbb területén jelen van az agresszió, a családban, a munkahelyen, az iskolában, a közlekedésben és a sportban is ott van az erőszak. Hogy ez milyen veszélyeket rejt, megelőzhető-e és hogyan, illetve milyen megoldási lehetőségek vannak, erre egy hiánypótló rendezvényen keresték a válaszokat szerdán, a kereskedelmi és iparkamarában.

MTI 2019.11.11.

Hasonlóak a lányok és fiúk matematikai képességei

Egy amerikai kutatócsoport megállapította, hogy a közvélekedéssel szemben nincs különbség a lányok és fiúk agyfejlődésében: sem az agyfunkciókban, sem a matematikai képességekben nem találtak eltérést a nemek között.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat