Címke: nyugdíj
Hirdetés
MTI 2023.11.05.

Hamarosan érkezik a kiegészítő nyugdíjemelés

Jó hír a nyugdíjasok számára: hamarosan érkezik a kiegészítő nyugdíjemelés - mondta Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a Facebook-oldalán vasárnap közzétett videóban.

Győr+ 2023.09.29.

Orbán Viktor: Fejsze kellett, de sikerült lefaragni az inflációt!

A Brüsszellel folytatott vitákról, a migrációról, de a nyugdíj kiegészítésről is kérdezte a Jó reggelt Magyarország! műsorvezetője Orbán Viktort pénteken, a Kossuth Rádióban. A gazdasági aktualitásokkal kapcsolatban a miniszterelnök úgy fogalmazott: Fejsze kellett, de sikerült lefaragni az inflációt, 2024 pedig a gazdasági növekedés visszaépítésének éve lesz.

Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn 2023.07.03.

Kétszáz bemutatóval és háromezer előadással búcsúzott a fővilágosító

Csodálatos négy évtizedet tudhat maga mögött Hécz Péter, a Győri Balett nemrégiben nyugdíjba vonult fővilágosítója, aki minden előadásra és külföldi kalandra szeretettel gondol vissza. Élményekből szép számmal akad, a 65 éves szakember a kezdetekről és kedvenc hobbijáról, a pálinkafőzésről is szívesen mesélt csendes, novákpusztai otthonában, mely olyan nyugalmat áraszt, mint ő maga.

MTI 2023.03.05.

Válságálló és családbarát a magyar adópolitika

Továbbra is a családok, a nyugdíjasok, a munkahelyek és a magyar gazdaság védelme az első a kormánynak - mondta a Tállai András Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek annak kapcsán, hogy március elsején megkezdte az Országgyűlés a 2023-as költségvetés módosításának tárgyalását.

Zombai-Kovács Ákos 2023.02.10.

A győri időseknek is érkezik a dupla nyugdíj

A győri időseknek is érkezik a dupla nyugdíj februárban, erről a város és térsége országgyűlési képviselője számolt be a Győr+ Médiának. Kara Ákos kiemelte, a napokban minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő szépkorú megkapja a februári és az emelt összegű 13. havi nyugdíjat is. A mostani dupla összegű kifizetés mintegy 2, 4 millió embert érint Magyarországon, köztük sok ezer győri és Győr környéki időset. Kara Ákos hangsúlyozta, 2010 óta több mint 90 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, 2021 óta pedig fokozatosan vezetik vissza a 13. havi nyugdíjat is.

MTI 2023.02.09.

A győri idősekhez is megérkezik a dupla nyugdíj

Vannak akik már kézhez kapták a februári, valamint az emelt összegű 13. havi nyugdíjat, és számos más nyugdíjszerű ellátást. Akik bankszámlára kapják a járandóságukat, azokhoz február 10-én, pénteken érkezik az utalás. Mindez több mint 2,4 millió állampolgárt érint, a februári járandóságok teljes összege pedig meghaladja a 935 milliárd forintot - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

MTI 2023.02.05.

A héten Győrbe is megérkezik a dupla nyugdíj

Három nappal korábban kézhez kaphatják a februári, valamint az emelt összegű 13. havi nyugdíjat, és számos más nyugdíjszerű ellátást azok, akik azt postai úton kérték. Akik bankszámlára kapják a járandóságukat, azokhoz február 10-én, pénteken érkezik az utalás. Mindez több mint 2,4 millió állampolgárt érint, a februári járandóságok teljes összege pedig meghaladja a 935 milliárd forintot - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Havassy Anna Katalin 2023.02.01.

Szívük csücske marad a ménfőcsanaki kisbolt

Hosszú, dolgos és nagyon szép korszak zárult le 2022 év végén a ménfőcsanaki Torma házaspár életében, hiszen 32 év után kisboltjukban végleg elfordították a nyitva táblát, lekapcsolták a mérleget, kihúzták a hűtőket. Többé nem kell hajnalban kelniük, mert nem érkezik több kenyér, kifli, zsemle… Még szokják a valódi nyugdíjas éveket, de látszik: élvezik a pihenést. Persze a kedves emberek, a nagy beszélgetések már most hiányoznak nekik. Ilonával és Vilmossal, a csupaszív házaspárral beszélgettünk.

Hirdetés