Címke: nyelvtudás
Hirdetés
Ficsór Dávid 2023.05.10.

Továbbra is fontos a nyelvtudás, sőt!

Javában zajlanak az érettségi vizsgák. Csütörtökön és pénteken már az angol és német nyelvi tesztek következnek. Szerdai Konkrét című műsorunk vendége Hatos Hajnalka, a Hatos és Társa Nyelviskola ügyvezetője volt, akivel érintettük az idegen nyelvi érettségi témáját is. A szakember emellett beszélt a nyelvoktatás kihívásairól, a nyelvtanárok képzéséről, és kitért Győr speciális helyzetére is, nyelvi szempontból.

Győr+ 2023.04.25.

Országos nyelvi versenynek adott otthont a Deák

A Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum országos nyelvi versenyt rendezett angol és német nyelvből a 9-10. évfolyamos szakképzős diákok számára. A verseny nagy múltra tekint vissza, hiszen 26 éve vállalja az iskola, hogy megszervezi ezt a rangos nyelvi megmérettetést.

Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn 2023.04.20.

Németül is nagymenők

A német nyelv magyarországi hetén Győr is csatlakozott a népszerű programsorozathoz, városunkban a Jedlik-iskola adott otthont a Wunderbar Fesztiválnak. A prezentációs versenyen tehetséges diákok 2 fős csapatokat alkotva, 4-6 perces előadásaikkal adtak számot tudásukról, így népszerűsítve a német nyelvet.

Zombai-Kovács Ákos 2023.03.30.

Nem csak a szakmai, a nyelvtudás is fontos!

Idén már 17. alkalommal rendezték meg Győrben a hagyományos Jedlik-Baksa-Krúdy Versenyt, ahol ezúttal is német és angol nyelvi feladatokat kellett megoldaniuk a diákoknak. A házigazda ezúttal a Jedlik Gépipari és Informatikai Technikum volt, az intézmény a Hatos és Társa Nyelviskola szakmai támogatásával rendezte meg a nagy múltú megmérettetést. A versenyen a Győri Szakképzési Centrum kancellárja azt mondta, nagy öröm, hogy három iskolájuk közösen szervezte meg a programot, ahol a diákok tovább csiszolhatják egyébként is kiváló idegennyelv-tudásukat.

Hirdetés