Címke: napelem
Hirdetés
MTI 2024.01.24.

Bábolnán alakul meg az ország első energiaközössége

Az önkormányzat vezetésével Bábolnán alakul meg az ország első, üzemszerű működésre képes és hivatalosan bejegyzett, jórészt napelemekre alapuló energiaközössége - közölte a település polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján.

Győr+ 2024.01.17.

Dübörög a Napenergia Plusz Program: ennyien pályáztak egy nap alatt!

A családok ingatlanonként akár 5 millió forint támogatást nyerhetnek el a zöldenergia termelésére és eltárolása alkalmas modern napelemes rendszerek telepítéséhez; a Napenergia Plusz Program újabb szakaszának megnyitását követő első 24 órában több mint 17 ezer előregisztrációs kérelem érkezett be.

MTI 2023.11.23.

Új napelemes pályázatok jönnek januárban

Novemberben elérte az 5500 megawattot a magyarországi napelemek beépített kapacitása, és a kiadott engedélyek alapján folyamatosan települnek újak, így jövő tavasszal már lesznek olyan időszakok, amikor 100 százalékban napelemekkel lehet biztosítani az ország áramellátását - mondta az energiaügyi miniszter egy rádióműsorban.

P. Csapucha Adrienn 2023.10.26.

Folytatódik az Úszó Nemzet Program, meghirdetik az olimpiai reménységek pályázatot!

Felújítások és pályázatok a fejlődő Győrért, a tehetséges gyermekekért – így lehetne összegezni az október végi vizitet, melyet a szokásokhoz hűen rádiónk stúdiójában tartott a polgármester. Dr. Dézsi Csaba András örömmel sorolta a megvalósult és még folyamatban lévő beruházásokat, melyek tovább gazdagítják 2023 legélhetőbb városát.

Földvári Gabriella 2023.10.24.

Négy intézmény kapott napelemes kiserőművet

A Zöld Győr szlogen jegyében, dr. Dézsi Csaba András polgármester kezdeményezésére napelemes kiserőművek telepítése kezdődött meg három és fél évvel ezelőtt a város kezelésében lévő épületeken. A cél az, hogy minden intézményre kerüljön napelem, így téve gazdaságossá, energiatakarékossá és környezetbaráttá a működtetésüket.

Győr+ 2023.10.10.

Nem jött be a napelemes számla

Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját az a gazdasági társaság, amelynél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) áfaellenőrzést végzett, és amely nemcsak az áfaszabályokat próbálta kijátszani, de a járulékokat sem fizette meg az ügyvezető személyes közreműködése után. Az adóhatóság a bírságokkal együtt 25 millió forint megfizetésére kötelezte a céget.

MTI 2023.10.06.

Útnak indul a Napenergia plusz program

Új napelemes pályázat indul, amelynek keretében 75 milliárd forint támogatást nyújtanak napelemek telepítésére és a megtermelt energia tárolására - közölte Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalán.

Győr+ 2023.04.19.

Győrben is előnybe kerültek az energiahatékony ingatlanok

Ma már jól látszik a lakáspiacon a tavalyi extrém energiadrágulás, a szigeteléssel rendelkező lakások előnybe kerültek a szigetelés nélküliekkel szemben, utóbbiak pedig hosszú távon marginalizálódhatnak az ingatlan.com legfrissebb elemzése szerint. A lakáskeresők számára is értékesebbé váltak azok az ingatlanok, amelyek esetében pontosabb információt kapnak a kedvező energetikai adottságokról.

Hirdetés