Címke: munkaerőpiac
Hirdetés
Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.04.14.

Egyre nagyobb kihívás megfelelő munkaerőt találni

A munkaadóknak egyre nagyobb kihívást jelent megfelelő munkaerőt találni, ezért komoly segítség a cégek, de a munkát keresőknek is egy-egy állás- vagy karrierbörze. Pénteken az ETO Park Hotelben rendezték meg az Arrabona Állásbörzét, ahol ezúttal 39 vállalkozás mutatkozott be és kínált munkalehetőségeket az érdeklődőknek. A kiállítók többsége visszajáró vendég a rendezvényen, de volt olyan cég is, aki most először próbált új munkatársakat találni. Az Arrabona Állásbörzén az elmúlt 4 évben a cégek több mint 6000 aktív álláskeresővel találkoztak személyesen.

Mireider Máté 2023.03.16.

Újabb támogatás a teljes foglakoztatottság megtartása érdekében

A Kormány a háború és a szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is mindent megtesz a teljes foglalkoztatottság megvédése érdekében, ezért újabb 1 milliárd forintot biztosít a mobilitás segítésére. Így idén is elérhető lesz az utazási- és lakhatási támogatás, valamint a közfoglalkoztatásból a versenyszférába program.

MTI 2023.02.28.

Magyarországon a nőpolitika a családpolitika része

Magyarországon a nőpolitika a családpolitika része és számos intézkedés biztosítja az anyák kiemelt szerepét - mondta Beneda Attila, a Kulturális Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek kedden egy uniós rendezvény kapcsán.

Kárpát Zsolt 2023.02.27.

Hatékonyabb lesz a foglalkoztatási fórum

Megalakult a Győr-Moson-Sopron vármegyei foglakoztatási fórum. Az együttműködési megállapodást önkormányzatok, az oktatással és a képzéssel foglakozó szervezetek írták alá hétfőn.

Mireider Máté 2023.02.19.

Győrben fel tudják venni a harcot az inflációval az ipari cégek

Az energiahordozó-válság és a háború hatásait mindannyian érezzük: emelkedő árakkal szembesülünk a boltok polcain és a szolgáltatásoknál is. Jó hír azonban, hogy Győrben érezhetően ellensúlyozni tudják a munkaadók ezt, hiszen egyre-másra pozitív hírek érkeznek a nagyobb cégek bértárgyalásaival kapcsolatban.

Győr+ 2023.02.01.

Rekord a januári foglalkoztatottsági adatokban

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint 2022 januárjához képest további 5 ezer fővel csökkent a regisztrált álláskeresők száma, így 2023 januárjában mindössze 243.578 munkát keresőt tartottak nyilván.

MTI 2023.01.23.

13 százalékkal emelkedett a fizikai dolgozók átlagos órabére

A fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos órabére tavaly a negyedik negyedévben 13,1 százalékkal 1630 forintra emelkedett az egy évvel korábbihoz viszonyítva, a középvezetők körében pedig 9,2 százalékos volt az átlagbérek éves növekedése - közölte a Trenkwalder és a Moore Hungary.

MTI 2022.08.10.

Tízezer álláskereső elhelyezkedését támogathatja a kormány

Tízezer álláskereső elhelyezkedését támogathatja a kormány a vidéki régiókban az augusztus 15-től induló Vállalkozások regionális munkaerő támogatása programban - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) szerdán az MTI-vel.

Hirdetés