Címke: műanyag
Hirdetés
Földvári Gabriella 2023.07.10.

Műanyagmentes július!

A műanyag nem bomlik le, nem hasznosul, hanem addig darabolódik, míg mikroműanyaggá nem zsugorodik, így bekerül a környezet körforgásába, végül az emberi szervezetbe is. Azonban számos lehetőségünk van arra, hogy a műanyag eszközeinket fenntarthatóbb tárgyakkal helyettesítsük.

MTI 2022.02.23.

A műanyagok kilenc százalékát hasznosítják csak újra

Összehangolt és globális megoldást sürgetett az OECD kedden közzétett jelentésében, amely szerint 2019-ben globálisan az üvegházhatású gázkibocsátás 3,4 százalékát okozták a műanyagok, de a felhasznált műanyagoknak kevesebb mint tíz százalékát hasznosították újra.

MTI 2022.02.08.

Jelentős eredményeket hozott a műanyag termékek betiltása

Tavaly július 1-je óta tilos forgalomba hozni Magyarországon bizonyos egyszer használatos műanyag termékeket. A jogszabály ugyanakkor úgy szól, hogy amit a határidőig forgalomba hozott a gyártó vagy az importőr, azt a kereskedő még forgalmazhatja, tehát a tiltólistán lévő termékek készletei használhatók 2021. július 1-je után is.

MTI 2021.10.19.

Úsznak a műanyagban Ausztrália tengerpartjai

Az ausztrál strandokon talált szemét több mint 80 százalékát műanyag hulladék teszi ki - mutatott rá egy tanulmány, amely a déli félteke egyik legnagyobb tengerihulladék-adatbázisának elemzésén alapult.

Hirdetés