Címke: Mobilis
Hirdetés
Szerző és fotó Németh Boglárka 2022.10.26.

Születésnapját ünnepelte a Mobility Élményközpont

Négyéves Győr Interaktív és Élményközpontjának és a Széchenyi István Egyetemnek a közös programja, a Mobility. A tízéves Mobilisban 2018 októberében nyílt meg az ország első olyan digitális élményközpontja, amelynek kiemelt célja az ifjúság digitális szemléletének alakítása, az informatika élményalapú oktatása, valamint az, hogy a diákokat motiválják az IT-szektorban való elhelyezkedésre.

Győr+ 2022.07.15.

Gyerekek engedték útjukra a meteorológiai ballonokat

A Széchenyi István Egyetem központi épületének tetejéről indították útjára a meteorológiai ballonokat győri és Győr környéki általános iskolások az intézmény és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ közös programján. A ballonok a Szigetköz csücskéből egészen Csallóközig repültek.

Németh Boglárka 2022.06.22.

A természettudományok megszerettetése volt a cél

Projektzáró rendezvényt tartottak szerda reggel a Mobilisben. A "Természettudományos élménypedagógiai programok fejlesztése Győrben és térségében" című program célja az volt, hogy a természettudományos tárgyakat megszerettessék az általános- és középiskolásokkal. A program során 1700 foglalkozást tartottak a Mobilisben és online közel 8000 gyereknek, összesen 10 győri és 10 Győri környéki iskolának.

JKA 2022.03.19.

Tíz éves a Mobilis

Tíz évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ. A születésnapot színes programokkal, tortával és egy okos park megnyitásával tették emlékezetessé a szervezők. Utóbbit azonnal birtokba is vették a gyerekek.

Ficsór Dávid 2022.01.19.

Új, 21. századi attrakciók a Mobilisban

Egy sikeres Interreg pályázatnak köszönhetően új, 21. századi attrakciókkal gazdagodott a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ. Nagyjából 140 millió forintos támogatásból digitális alkotóműhelyet, workshop-termet és oktatói szobát alakítottak ki, valamint két profi versenyautó-szimulátort is telepítettek az intézménybe.

Győr+ 2021.11.02.

Innovatív játszótérrel bővül a Mobilis

Újabb attrakcióval bővül a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ, ahol egy új kültéri játszótér készül el még ebben az évben. A beruházás mutatja: a győri Széchenyi István Egyetem rendkívül fontosnak tartja, hogy minőségi szolgáltatásokat, kikapcsolódási lehetőségeket kínáljon a győrieknek, a Győrbe látogatóknak és a továbbtanulás előtt álló diákoknak is.

Németh Boglárka 2021.09.24.

Kutatók éjszakája a Mobilisben

Idén is kinyitja kapuját és egészen éjfélig várja az érdeklődőket a Mobilis, a Kutatók éjszakáján.

Németh Boglárka 2021.06.28.

Ma kezdődött a gyerekegyetem

Útjára indult a győri Gyerekegyetem. A Széchenyi István Egyetem és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ közös szervezésében közel 60 gyermek kezdte meg tanulmányait reggel. Az egyetemi táborhét Dr. Horváth András, rektorhelyettes előadásával kezdődött.

Győr+ 2021.06.09.

Világdöntőbe jutott a Mobilis Bits MRGT

A közelmúltban rendezték a FIRST LEGO League (FLL) robotépítő és robotprogramozó verseny nemzeti döntőjét, amelyen a Mobilis Bits MRGT csapata az összetett 3. helyet szerezte meg. Az eredménnyel kvalifikálta magát a világverseny görögországi döntőjébe.

Győr+ 2021.06.08.

Új látványosságok a Mobilisban

A Mobilis Közhasznú Nonprofit Kft. a szlovákiai SlovakiaRing versenypályát üzemeltető szervezettel az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében kérelmet nyújtott be, melyet az Irányító Hatóság megvalósításra érdemesnek talált.

Hirdetés