Címke: MME
Hirdetés
MTI 2024.04.10.

Ismét meghirdeti Tavaszi természetles adatgyűjtő akcióját az MME

A tavalyi siker után a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) második alkalommal is meghirdeti Tavaszi természetles elnevezésű adatgyűjtő akcióját, mely nemcsak a környezetünkben élő madarak, de a kétéltűek, hüllők, lepkék és emlősök megfigyelésének rögzítésére is alkalmas.

MTI 2024.02.06.

Az MME a fecskefészkek védelmére hívja fel a figyelmet

A tavasz kiemelt fecskevédelmi időszak, amiben a lakosságnak és az önkormányzatoknak óriási szerepe és felelőssége van - hívta fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) hétfőn közleményben, amelyben emlékeztetnek: az utóbbi húsz évben a fecskék fele eltűnt Magyarországról.

Győr+ 2024.02.05.

Elkészült a megyei fülesbagoly leltár!

Az MME Kisalföldi Csoportja az MME Soproni Helyi Csoport tagjaival és a Fertő-Hanság Nemzeti Park munkatársaival idén is részt vett az országos erdei fülesbagoly számláláson.

MTI 2024.01.08.

Ötvenéves a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

Ötven évvel ezelőtt, 1974. január 6-án alakult meg a Magyar Madártani Egyesület. Fél évszázad alatt a kétszáz alapítóból tízezer tagot és negyvenezer támogatót számláló szervezet fejlődött ki, ezzel Európa keleti részének legjelentősebb természetvédelmi szervezetévé vált - közölte az MME szombaton az MTI-vel.

MTI 2024.01.03.

A kerecsensólyom az év madara 2024-ben

A kerecsensólyom lett az év madara 2024-ben - közölte szerdán a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), amely szerint a faj megőrzésében óriási a magyar természetvédelem felelőssége, mert a kerecsensólyom kontinentális szinten is kiemelkedő természeti értékünk.

MTI 2023.03.16.

Telefonos applikáció segíti a gólyák megfigyelését

Telefonos applikációval bővült a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) gólyafészek adatbázisa, amely így még egyszerűbbé teszi a lakosság számára a megfigyelésen alapuló adatszolgáltatást.

Győr+ 2023.01.02.

Elüldözték a tatai vadludakat a felelőtlen petárdázók

Hiába a szabályok, ha nem tartják/tartatják be őket. Európa egyik legkülönlegesebb vadlúd telelőhelye a szemünk láttára veszíti el varázsát – 2022 szilveszterének szomorú tapasztalatairól ír a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

Győr+ 2020.03.10.

Szürke gémek fészkelnek Győrben

Egyik leggyakoribb fészkelő madarunk, a szürke gém is érzi a tavasz közeledtét. Fotóinkon látható két példány Győrt választotta fészekrakásra.

Hirdetés