Címke: mise
Hirdetés
Győr+ 2024.06.28.

Közös tisztelgés legendás lovagkirályunk ünnepén

Szakrális meghittség járta át Győr utcáit csütörtök este, ekkor tartotta ugyanis az önkormányzat valamint a Győri Egyházmegye a hagyományos Szent László-napi ünnepségsorozatát. Szent László hermáját 1607 óta őrzik a győri székesegyházban, az ilyen alkalmakkor pedig a nagyközönség is közelebb kerülhet a lovagkirályhoz, annak életéhez és szellemiségéhez.

J. Kovács Andrea 2024.01.30.

Kettős ünnep az orsolyita templomban

A rendalapítóra, Szent Angélára emlékeztek hétfő este az orsolyita templomban, amit teljesen megtöltöttek a fiatalok. Eljött az ünnepségre dr. Pergel Elza alpolgármester is. A rendezvény szentmisével kezdődött, melynek főcelebránsa Sárai-Szabó Kelemen bencés perjel volt.

MTI 2023.12.25.

Erdő Péter: az utolsó szó mindig a szereteté

Karácsony ünnepe "ujjongó megvallása" annak, hogy a "világ meghitt otthonunk", és az "utolsó szó mindig a szereteté" - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek karácsony éjjelén a budapesti Szent István-bazilikában.

P. Csapucha Adrienn 2023.05.15.

Vasárnap is varázsolt az Öt Templom

Ezer arcát mutatja ebben az esztendőben is Magyarország egyetlen, az Európai Fesztiválszövetség által EFFE Laureate díjjal elismert fesztiválja az Öt Templom Fesztivál. Vasárnap istentiszteletekkel indultak a programok, míg este a szakrális helyszíneken, a minőségi kultúra fellegvára fogadta a sorozat iránt érdeklődőket.

Csollán Tamara 2023.01.05.

Ingyen utazhatnak az ukrán menekültek az ortodox karácsonyi misékre

A Magyar Kormány és az Építési és Közlekedési Minisztérium a vasúttársasággal közösen, a nehéz helyzetben lévő, hazájukat elhagyni kényszerülő ukránok kulturális- és hitéletét továbbra is támogatja. Az ukrán nemzetiségi parlamenti szószóló, Grexa Liliána kezdeményezésének köszönhetően szolidaritási jeggyel utazhatnak január 7-én a háborús menekültek Budapestre, Miskolcra és Debrecenbe, ahol ukrán nyelvű karácsonyi mise és ünnepség lesz az ortodox karácsony első napján.

MTI 2022.09.11.

Szegeden rendezik idén a katolikus társadalmi napokat

Tíz szegedi helyszínen negyven ingyenesen látogatható programmal - több mint száz fellépő, liturgikus események, kiállítások, konferenciák, könyvbemutatók, beszélgetések, családi rendezvények - várják az érdeklődőket a katolikus társadalmi napokon - tájékoztatta a társszervező Szeged-Csanádi Egyházmegye az MTI-t.

MTI 2022.04.24.

Rendszeres magyar nyelvű szentmiséket indítottak Krakkóban

Rendszeres, minden hónap utolsó vasárnapján bemutatandó magyar nyelvű szentmiséket indítottak vasárnap a krakkói domonkos kolostor mellett működő egyházközségben - közölte az MTI-vel a krakkói magyar főkonzulátus.

Győr+ 2022.04.13.

Liturgikus rend a Szent Ignác Bencés templomban

Gyónásra van lehetőség a Nagyhéten a bencés templomban a szokásos időpontokon kívül Nagypénteken 13:00 órától 17:30-ig (a liturgia alatt is), illetve Nagyszombaton 10-12 óra és 15-18 óra között.

Győr+ 2022.03.01.

Ökumenikus békeimádság Hamvazószerdán

Idén lesz harmadik éve, hogy hamvazószerdán ökumenikus bűnbánati liturgiát tart a pannonhalmi bencés szerzetesközösség. Ez a világon egyedülálló: nincs más olyan közösség, ahol a bűnbánat ősi rítusát – hogy hamut szórunk a saját és egymás fejére – katolikusok, reformátusok és evangélikusok együtt végeznék.

Hirdetés