Címke: mérnök
Hirdetés
Győr+ 2024.04.05.

Autóstalálkozóval indul a gépészeti szakterületek hallgatóinak konferenciája a SZE-n

Vasárnap felpörögnek a motorok és megcsillannak a felnik a Széchenyi István Egyetem campusán: az eddigi legnagyobb, az egész campus területét érintő nyilvános, bárki által látogatható, ingyenes autóstalálkozóval és autós kiállítással, sok tuningolt és veterán járműkülönlegességgel rajtol a Gépészeti Szakterületek Nemzetközi Hallgatói Konferenciája. A tizenhatodik alkalommal megrendezett szakmai esemény szervezői várnak minden érdeklődőt a tavasz legnagyobb győri autós eseményére.

Győr+ 2024.03.21.

Egy újabb képzés, mely Győrben indul elsőként

A páncélzat kialakításától a kétéltű járművek elemzésén át a kibervédelemig számos területen szereznek korszerű ismereteket azok, akik elvégzik a győri Széchenyi István Egyetem harc- és páncélozott jármű szakmérnök képzését. Ilyen szakirányú továbbképzési szak korábban sehol sem indult az országban.

Győr+ 2024.02.26.

Mérőléghajót terveztek: országos sikert arattak a győri hallgatók

Első helyezést ért el a győri Széchenyi István Egyetemet és annak SZESAT Interdiszciplinális Szakkollégiumát képviselő hallgatói csapat, a SZEppelin a Nagy Lajos egyetemi távközlési konstrukciós emlékversenyen. A fiatalok a mobiltávközlési cégek méréseinek modernizálását és költséghatékonyságnak növelését elősegítő karbonsemleges mérőléghajót terveztek.

Szerző és fotó: Audi Hungaria Iskolaközpont 2024.02.08.

Német-magyar projekthét a járműfejlesztés témájában

Az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr és a bonni Erzbischöfliche Liebfrauenschule ötödik alkalommal rendezett közös projekthetet a Junior Mérnök Akadémián létrejött partnerkapcsolatuk keretében.

Győr+ 2024.02.02.

Az aszfaltcsíkon születő bajnokokat segíti versenymérnökként az egykori hallgató

Gyerekként legóból készített járműveket, később valódi versenyautót épített. Gyenis Máté alapító tagja volt a Széchenyi István Egyetem Formula Student-versenysorozatban szereplő hallgatói csapatának, majd profi versenymérnök lett. Dolgozott a túraautós holland Nick Catsburggel, az osztrák Nico Grubert junior bajnoki címhez segítette és Michelisz Norbert csapatát, a M1RA-t is erősítette. A motorsport nemzetközileg is ismert háttérembere büszke arra, hogy mindezt a győri egyetemről indulva érte el.

Győr+ 2024.01.17.

Az egyetem várja a díszdiplomára jogosultak jelentkezését

A győri Széchenyi István Egyetem díszdiploma-átadó ünnepséget szervez a jogelődjén, a Közlekedési Távközlési és Műszaki Főiskolán (KTMF) végzettek számára. Azok a mérnökök, akik 1974-ben vagy előtte a KTMF-en szerezték oklevelüket, jogosultak aranydiplomájuk igénylésére. A jelentkezési időszak 2024. március 31-ig tart.

Győr+ 2023.12.05.

Miért legyünk mérnökök?

Szakmai gyakorlati óráinkat november 16-án a Mobilis Interaktív Élményközpontban töltöttük, részt vehettünk a pályaorientációs mérnöki témanapok egyikén. Mivel infokommunikációs hálózatépítő- és üzemeltető technikusnak tanulunk, így a program előadásai és bemutatói szorosan kapcsolódtak jelenlegi és a majd jövőben sorra kerülő tananyagunkhoz.

Földvári Gabriella 2023.10.13.

Biczó Zalán: Győri Mérnöki Lexikon

Közel 450 győri mérnökről emlékezik meg Biczó Zalán könyvtáros, helytörténész legújabb kiadványában, a Győri Mérnöki Lexikonban.

Pécskai István 2023.10.11.

Vonzóvá szeretnék tenni a műszaki pályát

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület már a nyolcadik alkalommal rendezi meg a „Mi a pálya? Műszaki Pályaválasztó Fesztiválját. Az esemény egyik társrendezője Győr, amely az Olimpiai Sportparkban (OSP) ad otthont a rendezvénynek. A cél, hogy a műszaki pályát, így a mérnöki, az informatikus és a villamossági szakmát vonzóvá tegyék az általános és középiskolás fiatalok számára. A tárlaton a műszaki középiskolák mellett különböző cégek interaktív standokkal és bemutatókkal készültek.

Hirdetés