Címke: mérnök
Hirdetés
Győr+ 2023.06.02.

Ötven éve végzett mérnökök vehették át aranydiplomájukat Győrben

Felemelő ünnepségen vehette át aranydiplomáját az a több mint száz mérnök, aki a Széchenyi István Egyetem jogelődjén, a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán szerezte oklevelét ötven éve. Az ünnepeltek megismerkedhettek az intézmény győri kampuszával és dinamikus fejlődésével is.

Győr+ 2023.03.09.

Audi Hungaria: új győri fejlesztések a konszern számára

Az Audi Hungaria nem csupán a világ legnagyobb motorgyára; a motor- és járműgyártás, valamint világszintű beszerzési, IT és pénzügyi szolgáltatások mellett magas színvonalú műszaki fejlesztéssel is foglalkoznak a vállalat munkatársai. A Győrben 2001 óta működő Műszaki Fejlesztés most új kompetenciákkal bővül.

Győr+ 2023.02.05.

Okosegészségügy: az egyetem kutatói betekintést engedtek legújabb fejlesztéseikbe

A betegek rehabilitációját, a betegellátáshoz szükséges adatátvitel hatékonyságát, valamint az orvosok és egészségügyi dolgozók munkáját támogatják azok a fejlesztések, amelyeken a Semmelweis Egyetem kutatói, a Széchenyi István Egyetem fejlesztőmérnökei és a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház orvosai közösen dolgoznak a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap által meghirdetett Tématerületi Kiválósági Programban (TKP). A résztvevők bemutatóval egybekötött szakmai-tudományos egyeztetést tartottak nemzetközi szinten is a legmodernebbnek számító, orvostechnikai kutatásaik eredményeikről.

Győr+ 2022.12.14.

A Széchenyi István Egyetem nagy hatású oktatójáról nevezték el Vidanet Zrt. új műszaki központját

Ünnepélyes keretek között avatták fel a Vidanet Zrt. győri központi távközlési géptermét. A vállalat műszaki csapatában dolgozó mérnökök szinte kizárólag a Széchenyi István Egyetemen végeztek, ahol erős szakmai alapokat szereztek hivatásukhoz. Egykori tanáruk előtt tisztelegve a géptermet Honfy Józsefről, az intézmény néhai oktatójáról, a távközlési szakma korszakos alakjáról nevezték el.

Ficsór Dávid 2022.11.26.

Formula 1-es mérnökök az egyetem rangos programján

A hétvégén zajlik Győrben az egyetem által már nyolcadik alkalommal megrendezett Formula Student Symposium. A Formula Student a világ egyik legelismertebb mérnökhallgatói versenysorozata, melyben világszerte több száz felsőoktatási intézmény csapata dolgozik azon, hogy olyan együléses versenyautót tervezzen, építsen, menedzseljen, ami a legjobban teljesít a különböző versenyszámokban.

Győr+ 2022.05.20.

Audi Development Camp

Második alkalommal rendezi meg a győri Széchenyi István Egyetem innovatív járműipari képzési programját, az Audi Development Campet az Audi AG és az Audi Hungaria támogatásával. A július 3-án kezdődő négyhetes, angol nyelvű táborban a hallgatók nemzetközi szaktekintélyektől, mentoroktól tanulhatnak, miközben valós ipari problémát oldanak meg, és akár karrierlehetőséget is nyerhetnek. Az érdeklődők május 31-ig jelentkezhetnek.

Földvári Gabriella 2022.01.22.

Csak a textil érdekelt, semmi más!

Katona Lajos, a hazai és a győri textilipar kiemelkedő szereplője, feltaláló, újító, gyémántdiplomás gépészmérnök kedden ünnepelte 90. születésnapját. Ez alkalomból kerestük fel az ismert és elismert szakembert.

Hirdetés