Címke: március 15.
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2024.03.15.

A múlt hősei, a ma példaképei

A múlt hőseinek nyomdokain, az értékeket ápolva, azokat gazdagítva végzik munkájukat mindazok a szakemberek, akik a városi, március 15-ei ünnepségsorozat részeként vehették át kitüntetéseiket pénteken. A Városházán rendezett ünnepi díszközgyűlésen gazdára találtak a Díszpolgár kitüntető címek, a Pro Urbe Győr díjak, valamint Győr Város Sajtódíjai is.

MTI 2024.03.15.

Orbán Viktor: „El kell foglalnunk Brüsszelt”

Ha meg akarjuk őrizni Magyarország szabadságát és szuverenitását, nincs más választásunk, el kell foglalnunk Brüsszelt - közölte a kormányfő március 15-i ünnepi beszédében a Múzeumkertben.

P. Csapucha Adrienn 2024.03.15.

Március miértjei

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc alkalmából a Honvéd ligetben kezdődött az ünnepségsorozat Győrben. Az eseményen dr. Dézsi Csaba András köszöntötte a megjelenteket, majd a MATE Kaposvári Campus Rippl-Rónai Művészeti intézet színészhallgatói adták elő műsorukat. A főhajtás a hagyományokhoz hűen a díszalegység felvonulásával a Városháza téren folytatódott.

Győr+ 2024.03.14.

Tartalmas Lukács-nap

Ahogy az minden évben lenni szokott, a március 15-i nemzeti ünnep előtti napokban rendezte megemlékezéssel egybekötött programsorozatát a Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2024.03.14.

A jövőért küzdeni kell – ünnepség az egyetemen

A jövőért 1848-ban és most is küzdeni kell, ezt mondta az Széchenyi István Egyetem rektora csütörtökön, az intézmény március 15-e tiszteletére rendezett ünnepségén.

Hirdetés