Címke: március 15.
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2023.03.26.

Arany Érdemkereszt az erdőgazdálkodásért

Rangos elismerésben részesült a Környezetvédelmi Osztály egyik munkatársa – tájékoztatta portálunkat Herman Etelka osztályvezető. Horváth Ernő környezetvédelmi koordinátor az erdőgazdálkodás területén végzett több mint három évtizedes értékteremtő munkája elismeréséül a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatát vehette át a Belügyminisztériumban az 1848-as forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából megrendezett központi ünnepségen, március 15-e alkalmából.

Győr+ 2023.03.18.

Jól belekötöttek Petőfibe Mosonmagyaróváron

Köss bele Te is Petőfibe! Ezzel a felhívással várta március elején közös alkotásra a város és a környező települések lakóit a Kétfecske, a MIHE Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület és a Hansági Múzeum, hogy retextil technológiával elkészítsék Petőfi Sándor óriási portréját.

Győr+ 2023.03.16.

Ünnep az ünnepben: rangos elismeréseket adtak át az egyetemen

Méltóságteljes ünnepséggel emlékezett az 1848–49-es forradalomra és szabadságharcra a győri Széchenyi István Egyetem. A rendezvényen a megemlékezés mellett doktorokat avattak, és átadták az intézmény rangos elismeréseit azoknak, akik munkájukkal nagymértékben hozzájárultak az intézmény fejlődéséhez.

Földvári Gabriella 2023.03.15.

Elismerések átadása és szoboravatás a díszközgyűlésen

„Mi, győriek büszkék vagyunk erre a városra, mi pontosan ismerjük, hogy milyen szorgalmas emberek élnek itt, mi már a jövő sikereit tervezzük, hiszen számunkra szívügyünk Győr” – mondta beszédében a város legújabb díszpolgára, Szijjártó Péter miniszter a szerdai városházi ünnepségen.

Földvári Gabriella 2023.03.15.

Ünnepi beszéd és koszorúzás a Honvéd ligetben

Március 15-e azt üzeni a mai nemzetnek, hogy összefogással nagy dolgokra vagyunk képesek, így Győrben is – hangzott el az 1848–49-es forradalom és szabadságharc eseményeire és hőseire emlékező ünnepségen a Honvéd ligetben.

Garamvölgyi Imre 2023.03.15.

Győr Petőfije

Kevés olyan pillanata van a magyarok históriájának, amikor egyszerre dobban meg minden piros-fehér-zöld szív egy cél érdekében szerte az országban.

Pécskai István 2023.03.15.

Győri szál a forradalomban

175 évvel ezelőtt, 1848. március 15-én a pesti Pilvax kávéházból induló ellenzéki fiatalok vezetésével kitört a forradalom Magyarországon. Az esemény egyrészt a nemzeti önrendelkezés és az identitás megőrzése, másrészt az egyéni szabadságjogok kivívása miatt történelmünk meghatározó eseménye. Ezt követően olyan folyamatok indultak el hazánkban, amelyeket még később a szabadságharc leverése sem állíthatott meg.

Pécskai István 2023.03.14.

Kokárdákat osztottak a győri Fidelitas tagjai

Egy nappal nemzeti ünnepünk, a 1848. március 15-i forradalom évfordulója előtt különleges flashmobot hajtottak végre a győri Fidelitas tagjai. Boncsarovszky Péter elnökkel az élen ötven darab kokárdát osztottak ki a járókelőknek Győr belvárosában.

Hirdetés