Címke: május
Hirdetés
Győr+ 2024.05.29.

Megint leszakadhat az ég, jönnek a zivataros napok

Szerdán napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, a legtöbb napsütésre a Dunántúlon számíthatunk. A Dunától keletre helyenként, a középső tájakon csak elszórtan alakulhat ki időnként zápor, zivatar, de néhol felhőszakadás, jégeső sem kizárt.

Győr+ 2024.05.28.

Zápor, zivatar a kora nyárias időben

Kedden is a napsütés lesz túlsúlyban, de délután a Dunántúlon egy hidegfront hatására elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki, és itt feltámad az északira-északnyugatira forduló szél. Délután 23-29 fokot mérhetünk, nyugaton lesz hűvösebb.

Győr+ 2024.05.23.

Májusi idő elszórt záporokkal

Csütörtökön folytatódik a napos-gomolyfelhős idő, és még több tájegységünkön kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok, néhol felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Többfelé élénk lesz az északi-északnyugati szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is számítani kell.

Győr+ 2024.05.22.

Nincs vége: még jöhetnek záporok, zivatarok

Szerda délelőtt még többfelé készülhetünk záporokra, zivatarokra, majd napközben ezek egyre inkább az ország keleti-északkeleti felére koncentrálódnak, de délután nyugaton és délen is előfordulhatnak elszórtan.

Győr+ 2024.05.21.

Heves viharok jönnek kedden

Kedden kezdetben csak elszórtan alakulhat ki eső, zápor, zivatar, majd délután dél felől egy kiterjedt zivatarrendszer éri el a Dunántúlt, mely a délutáni és az esti órákban egyre többfelé fog zivatarokat okozni, ugyanakkor a késő délutáni és esti órákban a Duna-Tisza közén is számítani kell viharokra.

Nagykutasi Viktor kertész szakíró 2024.05.20.

Május a kiskertben

A változó klímánk, a felmelegedés, a szélsőségek, az igazi tél hiánya és a csapadék hektikus eloszlása, ami valójában csapadékhiányban nyilvánul meg, nemcsak a kertbarátokat, de még minket, gyakorló kertészeket is mindennap újragondolásra, áttervezésre és a megszokott rutinfeladatok akár teljes felülírására kényszerít.

Győr+ 2024.05.20.

Zivataros napok jöhetnek

Pünkösdhétfőn eleinte helyenként, majd délutántól egyre több helyen kell számítani esőre, záporra, zivatarra, amelyeket felhőszakadás, jégeső kísérhet. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. Néhol ismét párás, ködös lesz a hajnal. Napközben 24 és 29 fok közé melegszik a levegő, de a viharokat követően jelentősen visszaeshet a hőmérséklet.

Győr+ 2024.05.17.

Kiadták a riasztást, mutatjuk, hol szakad le az ég

Májusi eső aranyat ér, tartja a mondás. Éjszaka hidegfront csapadékzónája érkezett, amely estig sokfelé okoz esőt, záport, zivatart. A hétvége első részében csökken a csapadékhajlam, de vasárnap már elszórtan, hétfőn több helyen alakulhat ki zápor, zivatar.

Győr+ 2024.04.30.

Napos, nyárias, de szeles idő

Kedden napos időben lesz részünk, csak néhol jelenhetnek meg kósza felhők az égen. Esni sehol sem fog. Élénk, a Dunántúlon és helyenként délen erős lesz a délkeleti, keleti szél. Délután 23 és 27 fok között alakul a hőmérséklet.

Hirdetés