Hirdetés
Címke: madarak
Hirdetés
Kárpát Zsolt 2022.07.15.

Csapatépítő gólyák az Audi szomszédságában

Több mint 20 gólyából álló csapatra figyeltek fel a szakemberek a Győr környéki területeken. A gólyáknál ugyan előfordul, hogy kisebb csoportokba verődnek össze, de az ritkaság, hogy ilyen nagy számban élnek együtt hosszabb ideig. Antoni Gyula a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kisalföldi csoportjának elnöke szerint, ebben az esetben valószínűleg olyan fiatal kajtár gólyák gyűltek össze, akik már nem tudtak fészket rakni, és így közösen kutatnak víz és élelem után.

Győr+ 2022.06.20.

Ne etessük a vízimadarakat!

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra kéri a víz mellett sétálókat, strandolókat, kirándulókat és nyaralókat, hogy sehol és semmivel ne etessék a vízimadarakat.

MTI 2022.04.25.

A talált madárfiókák többsége nem szorul megmentésre!

A talált madárfiókák többsége nem árva, nem szorulnak megmentésre, számukra az a legnagyobb segítség, ha a fiókát óvatosan megfogva a legközelebbi sűrű aljnövényzetbe, bokor alá tesszük le - hívja fel a figyelmet hétfői közleményében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

Győr+ 2022.04.19.

Fülemülék Éjszakája

Az érdeklődők a program keretében megismerkedhetnek a fülemülével és annak dalos társaival.

J. Kovács Andrea 2022.03.27.

Fecskebarátok kerestetnek

„Fecskebarát hely” cím adományozásával buzdít a villás farkú madárkák védelmére a Környezetvédelmi Bizottság. A részletekről Markó-Valentyik Anna számolt be lapunknak.

Tóth Vivien 2021.11.23.

A téli madáretetés szabályai

Az első fagyok beköszöntével az itthon telelő madaraknak nagy segítséget nyújt az emberek által kihelyezett madáretetők élelemmel. Azonban, ha szeretnénk segíteni a tél átvészelésében a madaraknak, akkor be kell tartani pár aranyszabályt az etetésükkel kapcsolatban.

Győr+ 2021.11.02.

Halkabb lett a madarak éneke

Egyre halkabb és monotonabb lett a madarak éneke az elmúlt 25 évben Európában és Észak-Amerikában. Ennek oka a fajok eltűnése, az egyedszám csökkenése, amelyek hátterében az emberi tevékenység, például az intenzív mezőgazdaság áll - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport.

Győr+ 2021.05.10.

Online erdei iskola sorozat indul a Madarak és fák napján

Papírfecske hajtogatás, a madár-konyha menüsora, az erdei gyógynövények titkai, erdei kabalák készítése – csak néhány téma az erdészeti erdei iskolák május 10-én, a Madarak és fák napján kezdődő, az Agrárminisztérium támogatásával megvalósuló online programjából.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat