Címke: madarak
Hirdetés
MTI 2024.04.10.

Ismét meghirdeti Tavaszi természetles adatgyűjtő akcióját az MME

A tavalyi siker után a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) második alkalommal is meghirdeti Tavaszi természetles elnevezésű adatgyűjtő akcióját, mely nemcsak a környezetünkben élő madarak, de a kétéltűek, hüllők, lepkék és emlősök megfigyelésének rögzítésére is alkalmas.

Csollán Tamara 2024.03.01.

Folytatódik a fecskevédelmi program

2020-ban kezdődött Győrben a fecskevédelmi program, ami idén tavasszal tovább folytatódik, és újabb elemekkel is bővül. Hamarosan indul az állomány összeírása, és a ménfőcsanaki fecskehotelhez hasonló helyeket is kialakítanak a városban, erről dr. Laczkovits-Takács Tímea tájékoztatta a Győr+ Médiát.

MTI 2024.02.06.

Az MME a fecskefészkek védelmére hívja fel a figyelmet

A tavasz kiemelt fecskevédelmi időszak, amiben a lakosságnak és az önkormányzatoknak óriási szerepe és felelőssége van - hívta fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) hétfőn közleményben, amelyben emlékeztetnek: az utóbbi húsz évben a fecskék fele eltűnt Magyarországról.

Győr+ 2024.02.05.

Elkészült a megyei fülesbagoly leltár!

Az MME Kisalföldi Csoportja az MME Soproni Helyi Csoport tagjaival és a Fertő-Hanság Nemzeti Park munkatársaival idén is részt vett az országos erdei fülesbagoly számláláson.

MTI 2023.03.16.

Telefonos applikáció segíti a gólyák megfigyelését

Telefonos applikációval bővült a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) gólyafészek adatbázisa, amely így még egyszerűbbé teszi a lakosság számára a megfigyelésen alapuló adatszolgáltatást.

MTI 2023.03.07.

Magyar expedíció indul a kék vércsék afrikai “fővárosába”

Március 16-án indul afrikai útjára négy magyar kutató, hogy Angolában a világ talán legnépesebb ragadozómadár-gyülekezőhelyén műholdas jeladókkal szereljenek fel 50 kék vércsét - tájékoztatta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) kedden az MTI-t.

MTI 2023.02.08.

MME: a tavasz kiemelt fecskevédelmi időszak

A tavasz kiemelt fecskevédelmi időszak, amiben a lakosságnak és az önkormányzatoknak óriási szerepe és felelőssége van -hívta fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szerdai közleményében, amelyben emlékeztetnek: az utóbbi húsz évben a fecskék fele eltűnt Magyarországról.

Szerző és fotó: Ficsór Dávid 2023.01.31.

Madáretetőket kaptak a győri óvodák

Intézményenként két madáretetőt és 5 kilogramm eleséget kaptak a győri óvodák az önkormányzat környezetvédelmi bizottságától.

Hirdetés