Hirdetés
Címke: madarak
Hirdetés
Győr+ 2022.06.20.

Ne etessük a vízimadarakat!

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra kéri a víz mellett sétálókat, strandolókat, kirándulókat és nyaralókat, hogy sehol és semmivel ne etessék a vízimadarakat.

MTI 2022.04.25.

A talált madárfiókák többsége nem szorul megmentésre!

A talált madárfiókák többsége nem árva, nem szorulnak megmentésre, számukra az a legnagyobb segítség, ha a fiókát óvatosan megfogva a legközelebbi sűrű aljnövényzetbe, bokor alá tesszük le - hívja fel a figyelmet hétfői közleményében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

Győr+ 2022.04.19.

Fülemülék Éjszakája

Az érdeklődők a program keretében megismerkedhetnek a fülemülével és annak dalos társaival.

J. Kovács Andrea 2022.03.27.

Fecskebarátok kerestetnek

„Fecskebarát hely” cím adományozásával buzdít a villás farkú madárkák védelmére a Környezetvédelmi Bizottság. A részletekről Markó-Valentyik Anna számolt be lapunknak.

Tóth Vivien 2021.11.23.

A téli madáretetés szabályai

Az első fagyok beköszöntével az itthon telelő madaraknak nagy segítséget nyújt az emberek által kihelyezett madáretetők élelemmel. Azonban, ha szeretnénk segíteni a tél átvészelésében a madaraknak, akkor be kell tartani pár aranyszabályt az etetésükkel kapcsolatban.

Győr+ 2021.11.02.

Halkabb lett a madarak éneke

Egyre halkabb és monotonabb lett a madarak éneke az elmúlt 25 évben Európában és Észak-Amerikában. Ennek oka a fajok eltűnése, az egyedszám csökkenése, amelyek hátterében az emberi tevékenység, például az intenzív mezőgazdaság áll - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport.

Győr+ 2021.05.10.

Online erdei iskola sorozat indul a Madarak és fák napján

Papírfecske hajtogatás, a madár-konyha menüsora, az erdei gyógynövények titkai, erdei kabalák készítése – csak néhány téma az erdészeti erdei iskolák május 10-én, a Madarak és fák napján kezdődő, az Agrárminisztérium támogatásával megvalósuló online programjából.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat