Címke: madár
Hirdetés
HAK 2024.01.08.

Számoljuk együtt a baglyokat!

Ismételten megszervezi a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a telelő erdei fülesbaglyok téli számolását és ebben a lakosság segítségét is kérik, mert szeretnének minél pontosabb képet kapni a telelő baglyok állományáról.

MTI 2024.01.03.

A kerecsensólyom az év madara 2024-ben

A kerecsensólyom lett az év madara 2024-ben - közölte szerdán a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), amely szerint a faj megőrzésében óriási a magyar természetvédelem felelőssége, mert a kerecsensólyom kontinentális szinten is kiemelkedő természeti értékünk.

Havassy Anna Katalin 2023.06.22.

Miklós, Panka és Lilike lett a mosonszentmiklósi kisgólyák neve

Különleges élményben lehetett része kedden a Mosonszentmiklósi Kormos István Óvoda, Bölcsőde és Konyha csoportjainak, hiszen a gyermekek megfigyelhették, a szakemberek miként gyűrűzik meg a gólyafiókákat és még nevet is adhattak a madaraknak.

szerző és fotó: Pannon-Víz 2023.06.18.

Csivitelés a háttérben

Amíg a Pannon-Víz Zrt. munkatársai napi feladataikat végzik, addig társaságunk különböző telephelyeinél, létesítményeinél új kis életek látnak napvilágot, megszínesítve ezzel mindennapjaink.

Győr+ 2023.06.06.

Fontos információk, ha a rigó fiókát találunk

A Fióka- és Madármentés Facebook oldal számos hasznos tartalmat oszt meg követőivel. Az egyik ilyen posztjuk a rigó fiókákról szól, amelyet M. András jegyez a maga humoros stílusában, s amelyből rengeteg minden kiderül, így minden állatbarátnak szívből ajánljuk!

Győr+ 2023.02.28.

Megérkeztek az első gólyák

Visszatértek telelőhelyeikről február 23-án az első fehér gólyák a Körös-Maros Nemzeti Parkba. A három, jó erőben lévő madár Dévaványán szállt le a hosszú út után.

Győr+ 2022.12.12.

Védett madarak voltak veszélyben

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság természetkárosítás bűntette miatt indított büntetőeljárást egy bolgár férfivel szemben.

Hirdetés