Címke: lovasok
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2024.05.08.

Lovaspárbaj világrekorddal

Világrekorddal végződő lovaspárbaj volt múlt hétvégén a Kincsem Parkban. Tóth Szilárdot, a győri ördöglovast 520 méteren, míg kihívóját, Bács Péter színész-kaszkadőrt 340 méteren át húzta a ló. Vagyis, Tóth Szilárd megdöntötte a lóval húzatás világrekordját. A Guinness Rekordok könyvében mostanáig a szintén magyar Halápi Roland szerepelt csúcstartóként, akit 472,8 méteren vonszolt a ló, ám neki közben lángolt a ruhája. A párbaj két résztvevőjével beszélgettünk.

Bajzát Zsuzsi 2024.05.03.

Embert próbáló versenyre készül Tóth Szilárd – VIDEÓ a felkészülésről

Azt gondolhatnánk, hogy Tóth Szilárd annyit volt már lóháton, hogy szívesen kipróbálná milyen, amikor az állat maga után húzza a földön. Az igazság viszont az, hogy már ebben is van rutinja a győri ördöglovasnak, igaz eddig még csak rövid távon, egy-egy produkció kedvéért vállalta be ezt a veszélyes műveletet. Most viszont nem csak a megtett út, hanem a kockázat is nagyobb lesz.

Győr+ 2023.06.30.

Celeb futam is lesz a holnapi Iváni Vágtán

Hagyományőrző programokkal, légtorna, csikós és díjugrató bemutatóval is várják a szervezők a holnapi Iváni Vágta közönségét a Lovas majorba. A rendezvény az Iván Községi Önkormányzat és az Iváni Lóbarátok Egyesülete közös szervezésével valósul meg.

Győr+ 2023.04.25.

Ördöglovas leszek, avagy hétpróba Gyirmóton

Egy különleges és a világon egyedülálló program zajlott a hétvégén a gyirmóti Rodeo Ranch-en. Szombaton és vasárnap tartották az ördöglovasok hétpróbáját, ahol a lovasok számot adtak technikai tudásukról, kitartásukról, elszántságukról, fizikai felkészültségükről, fegyelmükről.

Szigeti Sándor 2023.03.15.

Korhű egyenruhában adtak díszszemlét a győri lovas nemzetőrök

A március 15-ei városi ünnepségnek idén is látványos résztvevői voltak a Győri Lovas Nemzetőr Díszszakasz Egyesület lovasai. Korhű uniformisuk az utolsó gombig megegyezik az 175 évvel ezelőttivel, és zászlójuk az 1848-as hadi lobogó pontos másolata.

Győr+ 2022.12.07.

A Rodeo Ranchre robogott a Mikulás

A Rodeo Ranchre is megérkezett a Mikulás, a póni lovasok, és a póni óvodások nagy örömére. Sajnos hó ezúttal nem esett, ezért a szán most Lappföldön maradt, de csodaszépen feldíszített, csilingelő lovaskocsin robogott a gyerekekhez az ősz szakállú.

Győr+ 2022.02.21.

Télűző lovaglás

Február vége felé közeledve a gyirmóti lovastanyán farsangi jelmezbe öltözött lovasokkal találkozhattak az érdeklődők az elmúlt hétvégén. Az eseményen kicsik és nagyok indultak tereplovaglásra színes jelmezekben - írja tudósításában olvasónk.

Hirdetés