Címke: lakáspiac
Hirdetés
MTI 2023.08.28.

Európai körkép: ennyit kell dolgozni egy saját lakásért

Az átlagos bruttó fizetések alapján Magyarországon tavaly - a 2021-ben mért 9,6 év után - már 10,2 évet kellett dolgozni egy új, 70 négyzetméteres lakás megvásárlásához - közölte a Deloitte hétfőn az MTI-vel.

Győr+ 2023.08.23.

Győrben is emelkedett az ingatlanbefektetések hozama

A 2023-ban megrendezett öt hazai világesemény jelentősen növelte a lakáshotelek forgalmát, ami az ingatlanpiacra is hatást gyakorol. A hosszú távra kiadó lakások hozamában is változást eredményezett a hónapok óta tartó lakáspiaci kettősség. A használt lakások átlagárának stagnálásával párhuzamosan és a fokozatosan emelkedő lakbérek miatt a lakáskiadással elérhető bruttó hozamok emelkedőre kerültek - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből.

Győr+ 2023.07.26.

Győr-Moson-Sopron vármegye lakáspiaca kiemelkedő eredményeket ért el

Győr-Moson-Sopron vármegyében is jelentős változásokat eredményezett az elmúlt évtized. A vármegyében a lakosok száma 2011-hez képest 4,5 százalékkal 468 ezer főre nőtt - derül ki az ingatlan.com új elemzéséből, amely a friss népszámlálási adatok alapján mutatja be a Győr-Moson-Sopron vármegyei lakáspiacon bekövetkezett változásokat, valamint ismerteti azt is, hogyan változtak 2018-hoz képest az átlagos lakóingatlan-árak a kínálati piacon.

Győr+ 2023.07.03.

Véget ért a lakáspiaci kereslet zuhanórepülése

A lakáspiacot továbbra is visszafogottság jellemzi, de már vannak enyhe élénkülésre utaló biztató jelek. A kínálat fokozatos bővülése mellett ugyanis az eladó lakóingatlanokra érkező érdeklődések száma minimális növekedést mutat éves összevetésben, de még messze elmarad a két évvel ezelőtti szinttől - derül ki az ingatlan.com elemzéséből, amely a kereslet és a kínálat júniusi alakulását mutatja be.

Győr+ 2023.06.23.

Jelentős lakáspiaci változásokat hozhat a csok és a babaváró átalakítása

Átalakul az eddigi lakástámogatási rendszer jövőre a legfrissebb kormányzati nyilatkozatok szerint. A falusi csok magasabbak lesznek a támogatások, a babaváró maximális összege 11 millió forintra emelkedik, ugyanakkor a nagyvárosi CSOK igénylők jövőre új támogatási formában reménykedhetnek. Mindez több oldalról is hatással lesz a lakáspiacra, rövid és hosszú távon egyaránt - derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből.

Győr+ 2023.06.14.

Nyertek a panelek

A panellakások piacán is látványos változásokat hozott az elmúlt évtized. Sok közülük ma már nem annyira egyenlakás, azaz színesebb lett a választék, az egyedül élők pedig előszeretettel választják otthonuknak - derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből, amely az előzetes népszámlálási adatok alapján mutatja be a panelpiacot és a kínálati árakat.

Győr+ 2023.06.08.

Győr-Moson-Sopron vármegyében a legstabilabb a lakáspiac

Ahogy az országban, úgy Győr-Moson-Sopron vármegyében is irányt váltott a 2010-es évek második felében fokozatosan bővülő lakáspiac. Éves szinten még jelentősebb emelkedésről van szó, de az idei évben már minimális drágulás látható a használt lakások piacán. Egyebek mellett ez derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből, amely részletesen mutatja be a vármegye lakáspiacát.

Győr+ 2023.05.21.

Idén szezonja lehet az államilag támogatott albérleteknek

Jelentősen emelkedtek az albérletárak idén, de van olyan megoldás, amellyel lefaraghatók a bérleti díjak - derül ki az ingatlan.com és a cégcsoporthoz tartozó money.hu összeállításából, amely ismerteti, hogyan lehet pénztári megtakarításból finanszírozni a lakásbérlést.

Hirdetés