Címke: lakáspiac
Hirdetés
Ficsór Dávid 2022.08.09.

Az új rezsi átformálhatja a lakáspiacot

A kormány július 21-én kihirdette a rezsicsökkentés korlátozásának részletszabályozásait. Ennek értelmében csak az átlagfogyasztás alatt jár a védett ár.

Győr+ 2022.07.14.

A lakáspiacon is változást hozhat az energia-veszélyhelyzet

A növekvő világpiaci energiaárak miatt a jövőben egyre fontosabb szempont lehet a vevők számára a kiszemelt lakás korszerűsége és energiahatékonysága, ami felértékelheti ezeket az ingatlanokat a következő időszakban - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből.

Győr+ 2022.07.05.

Így befolyásolja a lakásárakat a forintgyengülés

Az elmúlt időszakban drágább lett az euró a forinttal szemben, 2021 és 2022 elején is volt példa 360 forint alatti euróárfolyamra, míg idén május elején 380 forint alatt mozgott az árfolyam, az utóbbi napokban pedig a korábban soha nem látott 400-as szint felett is megfordult. Az árfolyam a lakáspiac kínálati oldalát nézve az euróért eladásra kínált lakóingatlanok miatt fontos. Az ingatlan.com legújabb elemzésében pedig azt vizsgálta meg, hogy az euró erősödése hogyan befolyásolta a lakáspiaci árakat és mekkora az eurós vételáron gazdára váró ingatlanok aránya Magyarországon.

Győr+ 2022.06.30.

Felfelé tartanak a lakásárak a megyében is

Árrobbanás történt a használt lakások piacán az idén, igaz, a különböző térségek, megyék között vannak komolyabb eltérések - derül ki egy friss elemzéséből, amely bemutatja, hogy az eladó használt lakóingatlanok ára hogyan alakult országos szinten. Emellett ismerteti, hogy Győr-Moson-Sopron megye legjelentősebb kínálattal rendelkező településein mennyibe kerülnek a lakóingatlanok.

Győr+ 2022.06.13.

Gyorsuló és erősödő ingatlanpiac májusban

A csendesebb április után újra erősödött a lakóingatlanpiac, a májusra becsült 12 519 darab tranzakció 5%-os emelkedést mutat az előző hónaphoz képest, de még így is 12%-kal elmarad a tavaly májusi, kiugróan erős forgalomtól.

Győr+ 2022.06.10.

Záródik a lakáspiaci árolló

A lakáscélú támogatások és kedvezmények meghosszabbítása élénk lakáspiacot eredményezhet 2023-ban, ami a gazdasági növekedéshez is hozzájárulhat. A falusi csok meghosszabbításának köszönhetően pedig tovább záródhat a kistelepülések és nagyvárosok közötti ingatlanpiaci árolló - derül ki egy, a lehetséges lakáspiaci kilátásokat összefoglaló előrejelzéséből.

Csapucha Adrienn 2022.05.05.

Élénkült az új lakások iránti vágy, mégis kevesebb épült

Kevesebb lakás épült az idei első negyedévben, de az első félév vége is pörgős lehet az év közepén életbe lépő energiafogyasztási szigorítás miatt, majd tovább lassulhat a tempó - áll az ingatlan.com elemzésében, amely a friss hivatalos adatok értékelése mellett több mint 15 ezer hirdetés alapján mutatja be az újonnan épült lakások piacának helyzetét.

Hirdetés