Címke: kutya
Hirdetés
Bodrogi Sára 2022.11.25.

Ezek vásárlásával segíthetnek leginkább a menhelynek

A Győri Állatmenhelyen sosem elég a segítségből, hiszen rengeteg árva állatnak viselik gondját nap mint nap, s ez nem kis kihívás, nem beszélve az egyre növekvő kiadásokról. A jelenlegi gazdasági helyzet ugyanis még inkább azt eredményezi, hogy a támogatókra kell hagyatkozniuk, hogy semmiben se kelljen hiányt szenvedniük védenceiknek.

Bodrogi Sára 2022.11.24.

A bull típusú kutyák valódi arca

A bull típusú kutyákat illetően igencsak megoszlanak a vélemények, vannak, akik rajonganak értük, de vannak olyanok is, akik sztereotípiákra hivatkozva mélységesen elítélik őket, egyenesen félnek tőlük.

Bodrogi Sára 2022.11.16.

Aladdin vagyok, vigyél haza!

Egy kíváncsi, ám kissé még félénk ifjú titán, Aladdin kutyus várja, hogy eljöjjön érte az álomgazdi a Győri Állatmenhelyre, és megtanítsa neki, milyen gyönyörű is az élet valójában.

Zombai-Kovács Ákos 2022.11.09.

Év végéig tart még az ebösszeírás

Már foglalkozott a témával a Győr+ Média, de nem lehet elégszer felhívni a figyelmet rá, hogy az év végéig ebösszeírás zajlik a városban. Az állatok védelméről szóló törvény írja elő az önkormányzatok számára, hogy számolják meg a közigazgatási területükön tartott kutyákat.

Győr+ 2022.11.04.

Mit üzennek a színes kutyapórázok?

Ha meglátunk egy kutyát színes pórázon sétálni, többnyire olyasmire gondolunk, hogy milyen trendi, de jól mutat, milyen szuperül választott a gazdi. Az viszont aligha jut eszünkbe, hogy a póráz színével talán ennél sokkal többet is szeretnének üzenni nekünk, pedig a színeknek fontos jelentésük lehet.

Bajzát Zsuzsi 2022.10.19.

Fajtaválasztás  – az ezerszer lerágott csont

Az emberek jelentős része kizárólag az adott fajta megjelenése alapján választ kutyát, azt veszi amelyik megtetszik. Ennél nagyobb hibát a kutyatársunk kiválasztása során nem lehet elkövetni. A szakértők szerint a külső igenis számít, viszont számos más tulajdonságot figyelembe kell venni a fajtaválasztás során.

J. Kovács Andrea 2022.10.17.

Számoljunk kutyát!

Javában zajlik a Győrben élő kutyák összeírása. A gazdák december 31-ig tehetnek eleget kötelezettségüknek, melynek elmulasztása bírsággal járhat. A tudnivalókról Királyfi Pétert, a polgármesteri hivatal ellenőrzési referensét kérdeztük.

J. Kovács Andrea 2022.10.04.

Rendőrök gyűjtöttek a menhely lakóinak

Assisi Szent Ferenc ünnepén, október 4-én 1931 óta ünneplik az állatok világnapját. A ferences rend alapítója nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s az egész, bennünket körülvevő világ szeretetét hirdette. A legenda szerint prédikált a madaraknak, megszelídítette és testvérének nevezte a gubbiói vérengző farkast. A világnap felhívja a figyelmet az ember-állat együttélés fontosságára, hiszen általuk boldogabb lesz az életünk, és számtalan módon segítik mindennapjainkat.

Németh Boglárka 2022.08.31.

Tacskó találkozó lesz Győrben

Aprónépek lepik el az Aranypartot vasárnap. Szeptember 4-én, délután öt órától lesz ugyanis az első Tacskó találkozó. A főszervező Varga Zsófia saját maga is kutya mami, futás közben jött számára az ötlet, hogy szervezzen egy Tacsi-talit.

Hirdetés