Címke: körmenet
Hirdetés
Győr+ 2024.06.28.

Közös tisztelgés legendás lovagkirályunk ünnepén

Szakrális meghittség járta át Győr utcáit csütörtök este, ekkor tartotta ugyanis az önkormányzat valamint a Győri Egyházmegye a hagyományos Szent László-napi ünnepségsorozatát. Szent László hermáját 1607 óta őrzik a győri székesegyházban, az ilyen alkalmakkor pedig a nagyközönség is közelebb kerülhet a lovagkirályhoz, annak életéhez és szellemiségéhez.

Földvári Gabriella 2024.06.27.

Akik hordozzák Szent László értékeit   

Győrben a június 27-e Szent Lászlóról szól. Így volt ez idén is, a megemlékezések sora a városházán ünnepi díszközgyűléssel kezdődött, ahol dr. Dézsi Csaba András polgármester átadta a Szent László-díjakat.

Győr+ 2024.06.02.

Úrnapi szentmise és körmenet

A katolikus hitvilágban főünnepnek számító, az eucharisztia tiszteletét hirdető szentmisét tartottak a győri Szentlélek Templomban.

Csollán Tamara 2022.09.12.

Megáldották a felújított Segítő Szűz Mária-kápolnát

Szeptember 12-én, hétfőn 17 órakor indult a körmenet a gyárvárosi templom előtti térről a kiskúti Segítő Szűz Mária-kápolnához, ahol 18 órakor kezdetét vette az ünnepi szabadtéri szentmise, és a kívül-belül felújított épület megáldása.

Földvári Gabriella 2022.06.27.

Szent László kenyeréből lesz új harang

A díszközgyűlést követően a résztvevők, az érdeklődő győriek 17.30-kor megkoszorúzták a Káptalandombon Szent László király szobrát. A székesegyházban a szentmise előtt helyezték ki a Szent László-hermát. 18 órakor ünnepi szentmisét tartottak Böcskei László nagyváradi megyéspüspök főcelebrálásával a székesegyházban.

Győr+ 2022.06.23.

Szent László király ünnepe a Káptalandombon

Június 27-én, hétfőn Szent László király ünnepén 18 órakor ünnepi szentmisét tartanak Böcskei László nagyváradi megyéspüspök főcelebrálásával a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

Hirdetés