Címke: komposztálás
Hirdetés
Győr+ 2023.10.10.

Komposztáljunk!

A komposztálás ünnepnapja (október 10) alkalmából a Humusz Szövetség és a Galgamenti Népfőiskola arra buzdítja a civil közösségeket és az oktatási intézményeket, hogy október hónap folyamán valósítsanak meg a komposztáláshoz kötődő olyan aktivitást, amellyel annak jótékony hatásaira hívják fel a figyelmet. A győrújbaráti Százszorszép Lakókert Öko Közössége hulladék-újrahasznosítási bemutatót tartott vasárnap.

J. Kovács Andrea 2023.04.03.

Áprilisban lehet égetni

A városi közgyűlés döntése értelmében idén tavasszal, április 1–30. között égethetjük el az ágakat és a fás szárú kerti hulladékokat.

J. K. A. 2021.11.15.

Így lesz a lombból komposzt

Még mindig kevesen tudják, hogy a kerti hulladékok és az avar égetése mennyire káros a környezetre. A szennyezést elsősorban a rossz légellátás, az alacsony égéshőmérséklet, a magas nedvességtartalom okozza, ennek következtében pedig szén-monoxid, szénhidrogének, nitrogén-oxidok, fenol és egyéb mérgező anyagok kerülnek a levegőbe. Igen ám, de akkor mit csináljunk a levelekkel, gallyakkal és a többi zöldhulladékkal? – erről kérdeztük Nagykutasi Viktor kertész-szakírót, az önkormányzat Környezetvédelmi Bizottságának tagját.

Hirdetés