Címke: költségvetés
Hirdetés
Ficsór Dávid 2023.03.01.

Szeles: legfontosabb feladatunk idén a működésünk biztosítása

Alig több mint egy hete zajlott az év talán legfontosabb közgyűlése, ahol hosszú vita után megszavazták a város idei költségvetését. A teljes, 145 oldalas dokumentumban részletes, intézményekre és szervezetekre lebontott kiadási és bevételi terv található.

P. Csapucha Adrienn 2023.02.22.

Szeles: Tudtuk, hogy nehéz időszak előtt állunk!

A keddi közgyűlést követően szerdán látogatott rádiónk stúdiójába Szeles Szabolcs. A gazdasági ügyekért felelős alpolgármester természetesen a viziten elsősorban a költségvetésről beszélt, de számos aktualitásról is szólt a műsorban, például a helyi értéktárról, de sportos témákat is érintett a városvezető.

Mireider Máté 2023.02.21.

Válságálló költségvetést fogadtak el a képviselők

Kétségkívül az év egyik legfontosabb közgyűlését tartották február 21-én, kedden, a Városházán. A 23 napirendi pont között a legfontosabb egyértelműen a város idei költségvetésére vonatkozó javaslat volt, de a képviselők szavaztak az óvodai rendszerről és különböző támogatásokról is.

Győr+ 2023.02.18.

Pollreisz Balázs: Kint is vagyok, bent is vagyok…

Furcsán kezdődött a győri önkormányzat pénzügyi bizottságának legutóbbi ülése. A delegáltak a város költségvetési tervét vitatták volna, ám az ülés kezdetén csak a határozatképesség küszöbéhez elegendő képviselő jelent meg. Ezt látva, Pollreisz Balázs (DK–Momentum–MSZP–Jobbik–LMP) és dr. Hegedűs Ákos, az ellenzék által jelölt külsős bizottsági tag kikapcsolta a szavazógépét, ám a termet nem hagyta el. A furcsának nevezhető képviselői magatartásról kérdeztük az ellenzéki városatyát, a pénzügyi bizottság vezetőjét, valamint a város jegyzőjét.

P. Csapucha Adrienn 2023.02.16.

Dr. Dézsi: Győrkőcfesztivál és Barokk Esküvő is lesz Győrben!

Ahogy azt a győriek már megszokhatták számos, a várost érintő aktualitásról beszélt a polgármesteri viziten csütörtök reggel dr. Dézsi Csaba András. A városvezető kiemelte, a híresztelések ellenére lesz Győrkőcfesztivál 2023-ban Győrben, ahogy Szent László Napok is, és a jubileumi, 30. Barokk Esküvőt is megtartják a városban.

MTI 2023.01.23.

Négy fontos terület is többletforráshoz jut a módosított költségvetésben

A megváltozott makrogazdasági feltételek miatt a kormány újraszámolta a 2023-as költségvetési törvény összegeit, a kiadásokat négy fő területen - munkahelyek megvédése, rezsivédelem, családok támogatása, nyugdíjak értékének megőrzése - növelte, továbbá a bevételi oldalt egyebek közt az energiaszektor egyes szereplőitől várt többletbefizetéssel emelte meg.

P. Csapucha Adrienn 2023.01.05.

Dr. Dézsi: boldog, sikeres és különösen egészséges új esztendőt kívánok!

A 2023-as esztendő első polgármesteri vizitjét tartotta rádiónk stúdiójában csütörtökön dr. Dézsi Csaba András. A városvezető az évindító beszélgetésen szólt a felmerülő nehézségekről, a költségvetésről, de a különböző ikonikus, győri épületek jövőbeli sorsáról is kérdezték a műsorvezetők.

MTI 2022.12.20.

Varga Mihály: a költségvetés finanszírozási helyzete stabil

Az ország biztonságos működéséhez szükséges források rendelkezésre állnak a jövő évre, a költségvetés finanszírozási helyzete stabil - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a központi költségvetés 2023. évi finanszírozásáról szóló sajtótájékoztatón Budapesten hétfőn.

MTI 2022.07.19.

Elfogadta a parlament a 2023-as költségvetést

Az Országgyűlés 135 igen szavazattal, 54 ellenszavazat mellett elfogadta Magyarország 2023-as központi költségvetését kedden. A jövő évi büdzsében a kormány 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel, 3,5 százalékos hiánycéllal és 5,2 százalékos inflációval számol.

Hirdetés