Címke: klímaváltozás
Hirdetés
Mihályi Orsi 2024.04.19.

Dr. Torma András és a klímaváltozás

Dr. Torma András volt a vendég a Győri édesben. Nagyon aktuális és fontos téma a klímaváltozás, amiről beszélni kell. Hiszen hosszú évek óta tudjuk, hogy megindult ez a folyamat, de nem biztos hogy a mindennapjainkban is eleget foglalkozunk vele. Nem is gondolná az utca embere, hogy mennyi mindent tud tenni azért, hogy a klímaváltozást lassítsa.

Németh Boglárka 2023.10.07.

Fákkal a zöldebb bolygóért

A III. Győri Klíma EXPO a környezetvédelem, a fenntarthatóság és klímaváltozás kérdése mellett a zöld megállapodások helyszíne is. Szombat délelőtt, az egyik kiállító, a 10 millió Fa Alapítvány standjánál megállapodási szerződés született. Az együttműködés értelmében a legnagyobb győri bevásárlóközpont menedzsmentje egy összegű, 2,5 millió forintos támogatást biztosít az alapítványnak fák vásárlására és ültetésére, melyeknek a győri állatkert ad otthont, ahol a fák utógondozása történik majd.

Németh Boglárka 2023.10.06.

Balogh Levente volt a III. Klíma EXPO vendége

Csütörtökön elstartolt a III. Győri Klíma EXPO, melyet a fenntarthatóság és környezettudatosság jegyében szerveznek meg évről-évre az Olimpiai Sportparkban. A standok mellett kerekasztal beszélgetések és előadások is színesítik a háromnapos programot. A csütörtök esti sztárvendég Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország alapító tulajdonosa, a Cápák között televíziós műsor zsűritagja, befektető adott elő arról, cégei hogyan alkalmazkodnak a XXI. századi klímaváltozás kihívásaihoz.

Bajzát Zsuzsi 2023.10.04.

Csütörtökön indul a III. Győri Klíma Expo

A finishéhez érkezett a szervezés, csütörtöktől ökotudatos helszínné változik az Olimpiai Sprtpark, itt rendezik meg a III Győri Klíma Expót, amelyre már nagyon sokan készülnek.

Bajzát Zsuzsi 2023.09.29.

Főszerepben a fenntartható energiagazdálkodás

Már csak pár nap és kezdetét veszi a III. Győri Klíma Expó. Október 5. és 7. között előadásokkal, környezettudatos bemutatókkal, programokkal várják az érdeklődőket az Olimpiai Sportparkba.

J. Kovács Andrea 2023.07.05.

Vízügyi szakemberek találkoztak Győrben

Jeles vízügyi eseménynek ad otthont városunk. A több mint száz éves múltra visszatekintő Magyar Hidrológiai Társaság a Széchenyi Egyetemen tartja immár 40. alkalommal megrendezett nyári vándorgyűlését. Szerdától péntekig több mint háromszáz szakember tanácskozik hat szekcióban. A gazdag programban száz előadás, kiállítás és tanulmányút is szerepel. A konferencia két fő témája az aszály és a villámárvizek.

P. Csapucha Adrienn 2023.06.02.

Közösen a klímaválság ellen!

A Klíma és én címmel nyílt kiállítás pénteken a Kisfaludy Károly Könyvtárban. A tárlat tudományosan ismerteti a klímaválságot, egyúttal olyan intézkedéseket mutat be, amellyel mindenki hozzájárulhat a válság megoldásához. A gyűjtemény célja, hogy gondolatébresztő ismereteket nyújtson és választásokat kínáljon a mindennapi döntésekhez.

Győr+ 2023.05.05.

Jön az utolsó pillanat: szóljon a szerelőnek, ha klímát szeretne!

Az ingatlanpiac megtorpanásával a klímapiac is visszaállt a normál kerékvágásba és a nyár pörgeti fel jelentősen a keresletet a légkondicionálók iránt. Reider Péter, az egyik piacvezető termék lértékesítési vezetője elmondta, az elkövetkező néhány hétben nagy eséllyel még lehet rövid határidővel szerelőt találni, de júniustól akár hónapokat is kell majd várni a szakemberekre.

Hirdetés