Hirdetés
Címke: Kína
Hirdetés
MTI 2022.03.20.

Kína élesen bírálta a nyugati szankciókat

Kína élesen bírálta szombaton az Oroszország ellen hozott nyugati szankciókat és a NATO kelet-európai csapaterősítését, miután Joe Biden amerikai elnök az előző nap figyelmeztette Hszi Csin-ping kínai elnököt, hogy következményei lesznek, ha Peking támogatást nyújt Moszkvának az Ukrajna elleni invázióhoz.

MTI 2022.03.10.

Kína mielőbbi tűzszünetet remél

Vang Ji kínai külügyminiszter a csütörtökön Jean-Yves Le Drian francia, valamint Luigi Di Maio olasz külügyminiszterrel folytatott telefonos egyeztetésein Kína reményét fejezte ki, hogy az orosz és az ukrán felek mielőbb tűzszünetet hirdetnek.

MTI 2022.03.07.

Kína a béketárgyalások folytatását sürgeti

Vang Ji kínai külügyminiszter a kínai parlament éves ülésszakához kapcsolódóan hétfőn Pekingben tartott sajtótájékoztatóján elmondta: az ukrajnai háborút illetően Kína a béketárgyalások folytatását sürgeti, és a nyugalom és észszerűség megőrzésére intett a válság rendezése érdekében.

Csollán Tamara 2022.02.09.

Ingyenes kínai nyelvtanfolyam általános iskolásoknak

A győri Széchenyi István Egyetem egyre erősebb és sokrétűbb kínai kapcsolatokkal rendelkezik, összhangban a magyar nemzetgazdasági törekvésekkel. Az intézmény újabb lépésként kínai nyelvtanfolyamot indított az általános iskolás korosztály számára, amelyen a diákok ingyenesen vehetnek részt. Ezzel a lehetőséggel az egyetem új kapukat nyitna a magyar gyerekek számára. A tanfolyamra még lehet jelentkezni.

Földvári Gabriella 2022.02.09.

A XXI. század Kínája

Strausz Lajosné, szakértő ismeretterjesztő előadását hallhatják az érdeklődők a XXI. század ellentmondásokban gazdag Kínájáról.

Győr+ 2022.02.02.

Egyre erősebbek az egyetem kínai kapcsolatai

Idén február 1-jén kezdődött el a kínai holdújév, ami a távol-keleti ország legnagyobb ünnepének számít. Ebből az alkalomból a győri Széchenyi István Egyetem közösségimédia-felületein kívánt boldog új évet kínai hallgatóinak, vállalati és intézményi partnereinek, valamint a magyarországi kínai közösségnek.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat