Címke: Kína
Hirdetés
MTI 2024.02.24.

Orbán Viktor a BYD autógyártó vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Karmelita kolostorban fogadta a kínai BYD autógyár vezetőségét, és áttekintették az óriásvállalat magyarországi beruházásainak helyzetét - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Győr+ 2024.02.19.

Rangos nemzetközi turisztikai díjakat hozott a kínai újév Magyarországnak

Kínától, az egyik legfontosabb küldőországtól öt jelentős szakmai elismerésben részesült a magyar turisztikai szektor. A kínai National Geographic Travel a legminőségibb úti célok között ajánlja Magyarországot, a Voyage Magazine pedig az Év új feltörekvő desztinációjának választotta hazánkat. Emellett az ország vezető turisztikai médiuma, valamint a legnagyobb szálláshelyfoglaló platformja több kategóriában is a legjobbak közé sorolta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) országimázsépítő és forgalomösztönző tevékenységét.

Kárpát Zsolt 2023.12.16.

Kínai delegáció érkezett Győrbe

Együttműködési megállapodást kötött Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzat a kínai Jiaxing város önkormányzatával.

P. Csapucha Adrienn 2023.10.27.

Orbán: Nem leszünk könnyű helyzetben, lesznek még nehéz pillanatok!

Brüsszelből bejelentkezve, az EU-csúcsról, a migrációról, a kínai kapcsolatok fontosságáról, de a napokban elfogadott Csok Plusz-ról is beszélt péntek reggel Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök úgy véli a bevándorlás témáját tekintve sokat kell még harcolnia hazánknak, de mint mondta: „Míg nemzeti kormány van, nem fogjuk kockáztatni a magyar emberek biztonságát!

Győr+ 2023.07.24.

Tizenegy diák halt meg egy kínai középiskolában

Beomlott egy középiskola tornatermének tetőszerkezete vasárnap az északkelet-kínai Csicsihar városában, tizenegy diák életét vesztette, és többen megsérültek - jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség a helyi hatóságokra hivatkozva hétfőn.

Havassy Kata 2023.07.22.

A háború meteorütközésként térítette el pályájáról a gazdaságot, de a nehezén túl vagyunk

Három év alatt "két meteorral is összeütköztünk": először 2020-ban a Coviddal, amelyet valahogy kivédett az ország és gyorsan visszatért a saját maga számára kijelölt útra, de 2022-ben jött a háború, amely letérítette a pályájáról - jelentette ki Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn, a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján tartott előadásában.

MTI | Illusztráció: Májer Csaba József 2023.02.03.

Kínai megfigyelő léggömböt észleltek az Egyesült Államok fölött

Február 3-án megfigyelő léggömböt észlelt az amerikai légtérben az Egyesült Államok légvédelme. A Pentagon csütörtöki bejelentése szerint a léggömböt több magas rangú politikus, kínai kémléggömbnek minősítette.

Hirdetés