Címke: kertészkedés
Hirdetés
Nagykutasi Viktor kertész-szakíró 2024.01.28.

A kertbarát januárban sem pihen

Sajnos nincs már igazi tél. Se nagyon hideg, se hó, pedig egy kertnek ilyenkor hidegre és hótakaróra volna szüksége. Az előző csapadékos év, amikor is 840 mm csapadék hullott Győrben, e szeszélyes, sőt enyhének nevezhető telével már most kihívás elé állítja a kertészkedőket.

Ferenczy Balázs 2023.12.22.

Kertbarát – A házi citromnak nincs párja!

A Kertbarát legfrissebb adásából mindent megtudhatunk a házi citrustermesztésről, a legjobb almafajtákról és a legmodernebb növényvédőszerekről! Az adás már visszanézhető itt!

Nagykutasi Viktor 2023.12.11.

A december a kerttervezés ideje

Lassan egy új évet kezdünk meg ismét, ha már összegeztük az előző év elvégzett és el nem végzett feladatait, akkor álljunk neki megtervezni jövő évi feladatainkat hónapról hónapra.

Ferenczy Balázs 2023.11.24.

Kertbarát – most alapozzuk meg a gyümölcsöző nyarat!

A Kertbarát novemberi adásában foglalkoztunk a bosszantó poloska helyzettel, amely az elhúzódó jó idővel még novemberben is sok bosszúságot tör az orrunk alá, holott egyikünk sem szereti őket sokáig az otthonában dédelgetni. Szakértőnkkel az általunk okozott kertészeti problémákat tártuk fel.

Nagykutasi Viktor kertész-szakíró 2023.11.11.

Igaz mese az őszi lombról

A megye falvait járva már látom, ahogy a kertek végében „összekupacozva” bűzölög a lehullott lomb. A városokban meg ott ül az összepréselt, utazásra kész lombzsák.

Ferenczy Balázs 2023.09.29.

Kertbarát – Itt az őszi munkák hada!

Szeptember végén ismét jelentkezett a Győr+ TV Kertészeti magazinja, amelyben az aktuális kerti teendőket mutatta be stábunk.

Szerző és fotó: Nagykutasi Viktor kertész-szakíró 2023.08.20.

A szemzés lépésről lépésre

Augusztus második fele és szeptember eleje a gyümölcsfák szemzésének ideje, ez az egyik legjobb és legkönnyebb szaporítási módja a növényeknek. Ez optimális időszak, ilyenkor az alany – azaz a befogadó növény – jól adja a héját.

Ficsór Dávid 2023.08.16.

Dizájnos magaságyással népszerűsítik a kertészkedést

A Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesülete az önkormányzattal együttműködve idén egy vadonatúj magaságyást állított fel a téren, melynek dizájnja remekül illeszkedik a placc adottságaihoz.

Hirdetés