Címke: kertészkedés
Hirdetés
Szerző és fotó: Nagykutasi Viktor kertész-szakíró 2023.08.20.

A szemzés lépésről lépésre

Augusztus második fele és szeptember eleje a gyümölcsfák szemzésének ideje, ez az egyik legjobb és legkönnyebb szaporítási módja a növényeknek. Ez optimális időszak, ilyenkor az alany – azaz a befogadó növény – jól adja a héját.

Ficsór Dávid 2023.08.16.

Dizájnos magaságyással népszerűsítik a kertészkedést

A Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesülete az önkormányzattal együttműködve idén egy vadonatúj magaságyást állított fel a téren, melynek dizájnja remekül illeszkedik a placc adottságaihoz.

Győr+ 2023.08.04.

A magaságyás egész évben termel

Egyre többen próbálják ki kertjeikben a magaságyást, amit érdemes volt népszerűsíteni, mondta el a Győr+ Médiának Nagykutasi Viktor.

Nagykutasi Viktor, kertész-szakíró 2023.07.03.

Tombol a nyár a kiskertekben

A szeszélyes tavaszt, a csapadékos időt egy meleg és száraz idő váltotta fel. Kevés a csapadék, nagy a forróság és még az UV sugárzás is nagyon magas, ez nem csak minket visel meg, hanem a növényeink fejlődésére is rányomja a bélyegét.

Ferenczy Balázs 2023.06.30.

Kertbarát – minden erkélyre balkonellákat! 

Nem mindenkinek adatik meg, hogy egy hatalmas kertben vezesse le a napi feszültségét, de nem is mindenkinek van ekkora területre igénye – sokan egy kis talpalattnyi zölddel is beérik. Elsőként a balkon, terasz kertészkedés szerelmeseinek hozzuk a zöld kínálatot - bemutatjuk a termő balkonellákat!

J. Kovács Andrea 2023.06.14.

Működik a „szexcsapda”

Rossz hír a különféle gyümölcsmolyoknak, a cseresznye- és dióburoklegyeknek, viszont nagyon jó hír a városban élő kiskerttulajdonosoknak: működik a szexcsapda vagy más néven feromoncsapda! Erről számoltak be azon a bemutatón, melyet Nagykutasi Viktor, a győri kertbarátok egyesületének elnöke, valamint Herman Etelka, az önkormányzat Környezetvédelmi Osztályának vezetője tartott az egyik kiskertben.

Ferenczy Balázs 2023.05.15.

Kertbarát – tavaszi szerszám-kisokos

A tavaszi munkák gyakran okoznak fejtörést a kezdő kertészeknek, főként a hogyan és a mivel kérdéskört illetően. Szerszám-kisokosunkkal miden kételyt igyekszünk eloszlatni májusi magazinunkban!

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.04.28.

Itt a tavasz, “bedurrant” a palántaszezon is

A napokban úgy tűnik végérvényesen is beköszöntött a tavasz, a jó idővel pedig valósággal „bedurrant” a palántaszezon is. Ez tapasztalható a győri Vásárcsarnokban is, ahol napok óta hatalmas a választék mindenféle zöldség- és virágpalántákból.

Zombai-Kovács Ákos 2023.04.18.

A győriek elkezdtek kertészkedni és egész jól csinálják

A győriek az elmúlt néhány évben igazából elkezdtek kertészkedni, a mi dolgunk pedig, hogy segítsünk nekik szakmai tapasztalatokkal, ötletekkel, esetleg képzésekkel. Ezt mondta a Győr+ Médiának Nagykutasi Viktor, a Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesületének elnöke, a szervezet keddi, ingyenes szakmai napja előtt. A programot az önkormányzat nevében Radnóti Ákos alpolgármester nyitotta meg, aki szerint a kertészek egyesülete nagyon hasznos munkát végez.

Hirdetés