Címke: Kertbarát
Hirdetés
Győr+ | Illusztráció: Freepik 2023.03.06.

Kertbarátok a kamarában

A Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesülete március 7-én, kedden 16.30 órai kezdettel ingyenes előadást tart. Az előadás címe: A biológiai növényvédelem és növénytáplálás lehetőségei.

Nagykutasi Viktor kertész-szakíró 2023.03.05.

Ugye nem lesznek már fagyosak az éjszakák?

Ne megszokásból cselekedjünk, nézzük meg, hogy milyen idő van, és milyenre számíthatunk, gondoljunk csak vissza az elmúlt évek márciusi havazásaira! Nem szabad elkapkodni bizonyos munkákat, főleg a metszésre vagy a fűfélék visszavágására gondolok, mert ilyen esetben egy korai munkavégzés akár a növény fagyását vagy teljes elpusztulását is okozhatja.

Ficsór Dávid 2023.03.02.

Kezdődik a „nagyüzem” a kertekben

Beköszöntött a meteorológiai tavasz, van feladat bőven a kertekben. Ezt mondta a Győr+ Médiának a Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesületének elnöke. Nagykutasi Viktor kitért arra, hogy az ügyesebb kertbarátok már január során megmetszették az idősebb fákat, eltávolították a szárazabb ágakat, vagy épp ültető gödröket készítettek elő a fagymentes időszakban.

Szerző és fotó: Kárpát Zsolt 2023.02.18.

Nem ördögtől való a metszés

Szombaton délelőtt, a Győrszentiván melletti gyümölcsösben rendeztek bemutató fametszést a győri kertbarátoknak. Az eseményen tapasztalt szakemberek, többek között Ujhelyy Károly mutatta meg, hogyan kell szakszerűen eltávolítani a fákról a felesleges ágakat.

Kárpát Zsolt | Illusztráció: Pixabay 2023.02.16.

Szakemberektől tanulhatunk metszeni

Most hétvégén, szombaton délelőtt nyilvános metszést rendeznek Győr legnagyobb gyümölcsösében. A tavalyi sikeres esemény után a kertbarátok idén is szakemberektől leshetik majd el a metszés fortélyait – monda el a Győr+ Médiának Nagy Szabolcs, a program helyszínéül szolgáló gyümölcsös tulajdonosa.

Nagykutasi Viktor kertész-szakíró 2023.02.06.

Készüljünk fel a tavaszi dömpingmunkákra

A hidegtűrő vetőmagokat már február második felétől vethetjük a szabad földbe, de ne a naptárra hagyatkozzunk, ha zimankós az idő és a talaj fagyott, nem sok értelme van a vetésnek, mert hiába a hidegtűrés, a csírázásukhoz plusz Celsius-fokok kellenek.

Földvári Gabriella 2023.01.24.

Átadta a stafétát a Ménfőcsanaki Kertbarát Kör elnöke

A Ménfőcsanaki Kertbarát Kört 34 évvel ezelőtt Pintér András és Szabadi János alapította a helyi művelődési házban, mintegy 80 lelkes hobbikertésszel, annak érdekében, hogy számukra különböző szakmai programokat szervezzenek. A klubot ez idő alatt Pintér András vezette, aki a napokban ünnepélyes keretek között adta át a stafétabotot Finta Csabának.

Nagykutasi Viktor 2023.01.14.

Kipróbálná a kertészkedést? Mutatunk néhány jótanácsot!

Az elmúlt időszakban nagyon sokan nekiláttak kertészkedni. Ki kicsiben, ki nagyban, voltak, akik az ablakpárkányon neveltek palántát, vagy csak csíranövényeket a konyhapulton, sokan a kertet ásták fel a gyepfelület rovására, és alakítottak ki zöldségágyásokat.

Ferenczy Balázs 2022.12.16.

Kertbarát – így teleltessen sikeresen!

Megérkezett a hűvösebb tél, ilyenkor nem csak mi emberek, de a növényeink is fáznak a hosszú forró nyár után. A kiskertet jobban megnézve, vannak olyan növényeink, amelyek ilyenkor már takarást igényelnek, mutatjuk a sikeres teleltetés titkait!

Nagykutasi Viktor kertész-szakíró 2022.11.29.

Teleltetés, téli takarás

Milyen szép is, amikor a kert álomba borul, jön az első hó és dunyhaként fedi be a tájat. Sajnos az utóbbi években e hófehér látvány egyre ritkábban valósul meg, így nekünk, kertbarátoknak jut az a feladat, hogy egyes, főleg a téli fagyokra érzékeny növényeinket betakarjuk. De mivel és hogyan fedhetjük be a féltett növényeinket, hogy a takarásból nehogy pusztítás vagy fulladás legyen?

Hirdetés