Címke: Kertbarát
Hirdetés
Nagykutasi Viktor kertész-szakíró 2024.06.16.

Esik az eső, hajlik a vessző…

Milyen jó, ha a kertünk talaja füvesített, most ennyi csapadék után is járható a kert, és a lejtős részeken a talajt sem mossa le a hirtelen lezúduló ár.

Győr+ 2024.06.14.

Jön a hétvége, irány a kert

Úgy fest ezen a hétvégén végre szép idő lesz, ami nem csak lehetőséget, de sok feladatot is ad a kertbarátoknak. A rengeteg lehullott csapadék után bőven van mit tenni az udvaron és a veteményesben.

J. Kovács Andrea 2024.06.10.

Munkája és hobbija a kert

A Kitaibel Pál Környezetvédelmi Emlékéremmel tüntették ki Nagykutasi Viktort, a Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesületének elnökét, a Környezetvédelmi Bizottság tagját, akinek munkája és hobbija is a kert.

Nagykutasi Viktor kertész szakíró 2024.05.20.

Május a kiskertben

A változó klímánk, a felmelegedés, a szélsőségek, az igazi tél hiánya és a csapadék hektikus eloszlása, ami valójában csapadékhiányban nyilvánul meg, nemcsak a kertbarátokat, de még minket, gyakorló kertészeket is mindennap újragondolásra, áttervezésre és a megszokott rutinfeladatok akár teljes felülírására kényszerít.

Nagykutasi Viktor, kertész-szakíró 2024.04.15.

Kertbarát: Szobanövényeink átültetése

Tavasszal nem csak a kerti növényeinkkel van tennivaló, hanem a szobanövényekkel is. Most érkezett el az idő az átültetésükhöz, földjük megújításához, tápanyaggal való feltöltésükhöz.

Nagy Roland 2024.04.12.

Óvatosan még a palántákkal!

A szeszélyes áprilisban is bőven akad munka a kertekben, a tennivalók útveszőjében pedig Nagykutasi Viktor kertész-szakíró segít hétről hétre kiigazodni a Győr+ Rádió hallgatóinak.

Nagykutasi Viktor, kertész-szakíró 2024.03.17.

A tervezésen túl

A kertbarát már túl van a tél végi tervezésen, már nagyban a kivitelezés, megvalósítás zajlik. A legtöbbet használt eszköz a díszkertben is ilyenkor a metszőolló vagy a karos olló.

Nagykutasi Viktor 2024.02.26.

Helló, március! Helló, kertbarát!

Lassan beköszönt a tavasz, mármint a hónapok rendje szerint, mert ha az időjárást nézzük, a télből nem sokat vettünk észre az utóbbi években. Idén, február közepén Győr környékén több napon keresztül 17 C° volt. De december, január környékén havat sem sokat láttunk. Eső formájában azért csapadékot kaptunk, volt úgy, hogy reggeltől estig csak esett.

Ferenczy Balázs 2024.02.21.

Virágzik a kertbarát élet Győrben 

A koronavírus-járvány óta újra reneszánszát éli a kertészkedés, egyre többen vágnak bele a kiskerti zöldség, gyümölcs termesztésbe.

Hirdetés