Címke: Kertbarát
Hirdetés
Nagykutasi Viktor 2024.02.26.

Helló, március! Helló, kertbarát!

Lassan beköszönt a tavasz, mármint a hónapok rendje szerint, mert ha az időjárást nézzük, a télből nem sokat vettünk észre az utóbbi években. Idén, február közepén Győr környékén több napon keresztül 17 C° volt. De december, január környékén havat sem sokat láttunk. Eső formájában azért csapadékot kaptunk, volt úgy, hogy reggeltől estig csak esett.

Ferenczy Balázs 2024.02.21.

Virágzik a kertbarát élet Győrben 

A koronavírus-járvány óta újra reneszánszát éli a kertészkedés, egyre többen vágnak bele a kiskerti zöldség, gyümölcs termesztésbe.

Nagykutasi Viktor kertész-szakíró 2024.01.28.

A kertbarát januárban sem pihen

Sajnos nincs már igazi tél. Se nagyon hideg, se hó, pedig egy kertnek ilyenkor hidegre és hótakaróra volna szüksége. Az előző csapadékos év, amikor is 840 mm csapadék hullott Győrben, e szeszélyes, sőt enyhének nevezhető telével már most kihívás elé állítja a kertészkedőket.

Ferenczy Balázs 2023.12.22.

Kertbarát – A házi citromnak nincs párja!

A Kertbarát legfrissebb adásából mindent megtudhatunk a házi citrustermesztésről, a legjobb almafajtákról és a legmodernebb növényvédőszerekről! Az adás már visszanézhető itt!

Győr+ 2023.12.22.

Kertbarát premier ma este a Győr+ TV műsorán!

A ma esti adásból mindent megtudhatunk a házi citrustermesztésről, a legjobb almafajtákról és a legmodernebb növényvédőszerekről! Kezdés 20.25 perckor a Győr+ TV-ben!

Nagykutasi Viktor 2023.12.11.

A december a kerttervezés ideje

Lassan egy új évet kezdünk meg ismét, ha már összegeztük az előző év elvégzett és el nem végzett feladatait, akkor álljunk neki megtervezni jövő évi feladatainkat hónapról hónapra.

Ferenczy Balázs 2023.11.24.

Kertbarát – most alapozzuk meg a gyümölcsöző nyarat!

A Kertbarát novemberi adásában foglalkoztunk a bosszantó poloska helyzettel, amely az elhúzódó jó idővel még novemberben is sok bosszúságot tör az orrunk alá, holott egyikünk sem szereti őket sokáig az otthonában dédelgetni. Szakértőnkkel az általunk okozott kertészeti problémákat tártuk fel.

Nagykutasi Viktor kertész-szakíró 2023.11.11.

Igaz mese az őszi lombról

A megye falvait járva már látom, ahogy a kertek végében „összekupacozva” bűzölög a lehullott lomb. A városokban meg ott ül az összepréselt, utazásra kész lombzsák.

P. Csapucha Adrienn 2023.10.17.

Komoly tudást a kertbarátoknak

Szelíd növényvédelem a kiskertben címmel tartottak előadássorozatot kedden kora délután a városházán. A szervező Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesülete az ingyenes programra örömmel invitálta mindazokat, akik szakemberektől szerettek volna komoly tudásra szert tenni, hogy a későbbiekben saját otthonaikban, kertjeikben tudják hasznosítani a legújabb trendek és eljárások nyújtotta ismereteket.

Ferenczy Balázs 2023.09.29.

Kertbarát – Itt az őszi munkák hada!

Szeptember végén ismét jelentkezett a Győr+ TV Kertészeti magazinja, amelyben az aktuális kerti teendőket mutatta be stábunk.

Hirdetés