Címke: kerékpárút
Hirdetés
Földvári Gabriella 2023.10.14.

Dr. Laczkovits-Takács Tímea: A családbarát településrész megteremtése a célom

Ménfőcsanakon a 15-ös választókörzet képviselője immár 13 éve dr. Laczkovits-Takács Tímea, akinek célja, hogy a városrész kiegyensúlyozottan fejlődjön, korszerű, élhető, rendezett és biztonságos legyen. Az elmúlt években több kisebb fejlesztés révén sokat fejlődött a városrész, járdák, közlekedési csomópontok és közösségi terek újultak meg, létesültek.

Győr+ 2023.10.14.

Hivatalosan is átadták az Abda és Öttevény közötti kerékpárutat

Ünnepélyes keretek között október 14-én szombaton adták át az Öttevényt Abdával összekötő kerékpárutat. A nemrég befejezett útépítésnek köszönhetően egy összefüggő biciklis hálózat épült ki Győr-Moson-Sopron vármegyében. A beruházás összköltsége 415 millió forintott tett ki.

Szerző: P. Csapucha Adrienn 2023.10.13.

Felavattuk a kerékpárutat, lenyomtuk a “Bolgányi-kört”! – VIDEÓ!

Szombaton, színvonalas ünnepség keretében adják át az Öttevényt Abdával összekötő kerékpárutat. A fejlesztés segítségével egy komoly, összefüggő biciklis hálózat épült ki vármegyénkben. A projekt kivitelezési költsége 380 millió forint volt, ehhez adódtak a program egyéb kiegészítő elemei, így az összköltség 415 millió forintot jelentett. A napokban az elsők között pattantuk nyeregbe, hogy felavassuk a fejlesztést, ráadásul nem is akárhogyan Kunszigettől-Kunszigetig vitt az utunk. Videós tudósításunkból minden kiderül!

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.08.09.

Nemzeti kerékpáros stratégia: a térségen nem fog múlni!

A Magyar Kerékpáros Klub területi vezetője szerint a győri térségen biztosan nem fog múlni a közelmúltban elfogadott Nemzeti Kerékpáros Stratégia megvalósítása. Tömböly Tamás azt mondta, a régióban kiváló infrastrukturális feltételek várják a bicikliseket. Korábban Révész Máriusz államtitkár és Kara Ákos országgyűlési képviselő is elismerően beszélt a térség kerékpáros lehetőségeiről.

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.08.04.

Kara: folyamatosan bővítjük a kerékpáros hálózatot

Ahogy eddig, úgy a jövőben is folyamatosan fejlesztjük a győri és Győr környéki kerékpárút-hálózatot. Ezt mondta a Győr+ Médiának Kara Ákos országgyűlési képviselő. A politikus, aki korábban maga kezdeményezte a Győr-Gönyű és a Győr-Pannonhalma bicikliutak megvalósítását hangsúlyozta, egyre nagyobb igény van a modern és biztonságos tekerést biztosító kerékpárutakra a régióban is. Kara Ákos arról is beszélt, hogy a mostani időszak inkább a tervezésről szól, ennek ellenére azon dolgozik, hogy mielőbb megépülhessen a Ménfőcsanakot, Tényőt, Sokorópátkát és a Bakonyt összekötő kerékpárút is.

Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn 2023.05.09.

Körbeér a kerékpárút Győrnél

Jelentős és régvárt fejlesztés kivitelezése kezdődött a napokban, munkagépek masíroznak Abda és Öttevény határában. A 2,5 kilométer hosszú kerékpárút építésével nem csak a térségben ingázók közlekedése válik biztonságossá, a projekt a turizmus szempontjából is jelentős lesz a jövőben, akár már ősztől, októberre ugyanis elkészülhet a beruházás.

Zombai-Kovács Ákos 2022.12.15.

Sokkal biztonságosabb lett a népszerű kerékpárút

Sokkal biztonságosabbá vált a népszerű Győr-Pannonhalma kerékpárút, erről a fejlesztést kezdeményező országgyűlési képviselő számolt be a Győr+ Médiának. Kara Ákos kiemelte, közel 300 millió forint állami forrásból valósultak meg kiegészítő fejlesztések a kerékpárúthoz kapcsolódóan.

Földvári Gabriella 2022.12.01.

Újabb kerékpárutat adtak át

Az elmúlt időszakban Győrben nyolc helyszínen összesen 7,5 km kerékpárút épült vagy újult meg az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásában, mintegy 550 millió forintból. Csütörtökön Bácsán 290 méteres új kerékpárutat avattak fel ünnepélyes keretek között.

Hirdetés