Címke: karácsony
Hirdetés
Győr+ 2023.01.02.

Fenyőgyűjtés ünnep után

Vannak, akik már közvetlenül az ünnep után, vannak akik vízkeresztkor, de olyanok is akadnak akik csak január végén bontják le az ünnepi díszbe öltöztetett fenyőjüket. A fákat ne a szemetesbe, ne a hulladéksziget, vagy a kuka mellé dobjuk, hanem vigyük el a kijelölt gyűjtőpontokra. Városszerte 110 gyűjtőhelyet jelölt ki erre a célra a Győr-Szol Zrt., akik elszállítják és hasznosítják a fákat.

MTI 2022.12.27.

368 helyen dolgoztak a tűzoltók karácsonykor

A karácsonyi ünnep három napja alatt 368 helyen volt szükség a tűzoltók beavatkozására, egy ember lakástűzben, ketten szén-monoxid-mérgezésben vesztették életüket.

Győr+ 2022.12.27.

Szondáztatás az ünnepek alatt: mutatjuk az eredményt

Karácsony második napján a Győr-Moson-Sopron megyében szolgálatot ellátó rendőri állomány hat személyt fogott el, ebből hármat bűncselekmény elkövetésekor értek tetten. 427 esetben szondáztattak: meglepő eredmény született.

MTI 2022.12.26.

Negyvenezren jártak idén a Mikulásgyárban

Mintegy negyvenezer látogató, köztük turisták, valamint kétezer óvodás és kisiskolás járt a tizennyolcadik Mikulásgyárban december 1-22. között - közölte az akció szervezője hétfőn az MTI-vel.

MTI | Illusztráció: Pixabay 2022.12.25.

190 segélyhívást kapott Szenteste a katasztrófavédelem

A katasztrófavédelem 190 segélyhívást kapott szombaton, 129 esetben tűzoltók beavatkozására is szükség volt - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vasárnap.

MTI 2022.12.24.

Fabiny Tamás: aki betakar egy fázó embert, a Kisjézust takarja be

Aki betakar egy fázó gyermeket Kárpátalján, aki segít megmelegedni egy kihűlt otthonában fagyoskodó embernek vagy egy plédet terít egy alvó hajléktalanra, az a betlehemi jászolban fekvő Kisjézust takarja be. Erről beszélt Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke az MTI-nek karácsony alkalmából.

MTI 2022.12.24.

Balog Zoltán: Isten nem mond le az emberről

Karácsony üzenete, hogy az Úristen még mindig nem mondott le az emberről, és ezzel arra hív, hogy "te se mondj le róla!" - mondta Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke az ünnep alkalmából az MTI-nek.

Hirdetés