Különleges ajándékkal lepte meg lánya karácsonyra Hajszán Gyulát

Győr+ Fotó: Nemzeti Sport
2023.12.29. 14:22

A korábbi 37-szeres válogatott labdarúgó 25 éves lánya egy közel negyven éves mezt adott édesapjának karácsonyra. De nem ez benne az igazán különleges! Hajszán Gyula 1984-ben a spanyol Santiago Urkiagának adta ajándékba válogatott dresszét, ezt vásárolta most vissza lánya egy olasz gyűjtőtől.

Ahogy arról a Nemzeti Sport megemlékezett: Hajszán Gyula a Rába ETO 37-szeres válogatott labdarúgója 1984. május 31-én tagja volt a spanyolok elleni, Üllői úton rendezett, s 1–1-re végződő nemzetek közötti mérkőzésen a magyar együttesnek. A találkozó után a balszélső annak rendje és módja szerint mezt cserélt a vendégek jobb oldali védőjével, az őt meccs közben szinte árnyékként követő Santiago Urkiagával. Az ereklyét éveken át őrizgette az Athletic Bilbao válogatottja, aki aztán a madridi futballmúzeumnak ajándékozta. Évek teltek el, mígnem egy olasz gyűjtő felfigyelt a múzeumban őrzött magyar válogatott mezre, s miután lehetősége nyílt rá, megvásárolta a címeres, 11-es számú dresszt.

A mezt végül áruba bocsájtotta a gyűjtő, erre egy volt osztálytársa hívta fel Hajszán Gyula lányának, Júliának a figyelmét. Az egykori játékos hihetetlenül meghatódott, amikor kibontotta az ajándékát. A Nemzeti Sportnak elmondta:

„Hatvankét esztendős vagyok, sok karácsonyi meglepetésben volt részem. Az idők során természetesen örültem valamennyi ajándéknak, a labdának, a játékoknak, könyveknek, egyszóval mindennek, ami a fa alá került. Ám akkora érzelmi vihart még nem éltem meg, mint most december huszonnegyedikén este. A nekem becsomagolt díszes dobozból előbb a spanyolok elleni válogatott meccs képei kerültek a kezembe majd alul olyan mez lapult amelyet csaknem negyven éve adtam ajándékba a spanyolok elleni meccs tán a rám vigyázó jobbhátvédnek. Együtt sírtam a családdal, s persze az ajándékot felkutató és megszerző Júlia lányommal. Sokat köszönhetek a labdarúgásnak, immár ezt az estét is, amely az egyik legszebb karácsonyi történet lett nekem.”

Forrás: Nemzeti Sport

Kapcsolódó témák: #ajándék | #karácsony | #labdarúgás |