Címke: jogosítvány
Hirdetés
Ficsór Dávid 2023.07.21.

Nagy változás jön a magyar jogosítványoknál

Nagy változás jön a magyar jogosítványoknál szeptembertől. A B kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezők a C, azaz a tehergépkocsi vezetésére jogosító engedély nélkül mehetnek buszvezetői képzésre.

MTI 2023.06.29.

B-kategóriás jogosítvánnyal is lehet majd buszvezetőnek jelentkezni

Várhatóan szeptembertől kezdődhetnek el a B kategóriára érvényes vezetői engedéllyel rendelkezők részére szervezett, autóbuszvezetésre jogosító D kategóriás jogosítvány megszerzését lehetővé tévő tanfolyamok - mondta az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) közlekedésért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Ficsór Dávid 2023.01.25.

A műszaki vizsgához kellenek az iratok

Egy törvénymódosítás értelmében január elsejétől vezetés közben már nem kell magunknál hordani a jogosítványt és a forgalmi engedélyt. Sokan azonban félreértelmezik ezt a jogszabályt, és a gépjárművük műszaki vizsgájára sem viszik magukkal az irataikat. Erre hívta fel a figyelmet az egyik győri vizsgabiztos.

Németh Boglárka 2022.08.09.

Szimulációval egészülne ki az autósoktatás

Nemrégiben jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy szimulációval egészülhet ki a B kategóriás jogosítvány megszerzése. A jelenlegi szabályozás 29+1 óra vezetést ír elő forgalmi vizsgával együtt. Miltner András, az egyik népszerű győri autós iskola vezetője úgy fogalmazott: a rendelet szerint, ha szimulációval egészül ki a jogosítvány, akkor a mostani kötelező óraszámokból ez 3-5 órát válthat majd ki a gyakorlatban. Az oktatók szkeptikusak a téma kapcsán, hiszen egy-egy ilyen szimulátor több milliós tétel, így ez felfelé nyomná az óradíjakat, másrészről azonban olyan szituációkat is meg tudnának mutatni a tanulóknak, amellyel a való életben csak ritkán találkoznak.

Hirdetés