Címke: jogosítvány
Hirdetés
Ficsór Dávid 2023.01.25.

A műszaki vizsgához kellenek az iratok

Egy törvénymódosítás értelmében január elsejétől vezetés közben már nem kell magunknál hordani a jogosítványt és a forgalmi engedélyt. Sokan azonban félreértelmezik ezt a jogszabályt, és a gépjárművük műszaki vizsgájára sem viszik magukkal az irataikat. Erre hívta fel a figyelmet az egyik győri vizsgabiztos.

Németh Boglárka 2022.08.09.

Szimulációval egészülne ki az autósoktatás

Nemrégiben jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy szimulációval egészülhet ki a B kategóriás jogosítvány megszerzése. A jelenlegi szabályozás 29+1 óra vezetést ír elő forgalmi vizsgával együtt. Miltner András, az egyik népszerű győri autós iskola vezetője úgy fogalmazott: a rendelet szerint, ha szimulációval egészül ki a jogosítvány, akkor a mostani kötelező óraszámokból ez 3-5 órát válthat majd ki a gyakorlatban. Az oktatók szkeptikusak a téma kapcsán, hiszen egy-egy ilyen szimulátor több milliós tétel, így ez felfelé nyomná az óradíjakat, másrészről azonban olyan szituációkat is meg tudnának mutatni a tanulóknak, amellyel a való életben csak ritkán találkoznak.

Győr+ 2022.01.03.

Változik a lejárt okmányok érvényességi ideje

Új szabályok vonatkoznak 2022-ben a veszélyhelyzet idején lejáró okmányokra. A kormány még karácsony előtt döntött arról, hogy idén nem a veszélyhelyzet megszűnésének időpontjától számított 60 napig lesznek érvényesek a dokumentumok, hanem bármeddig is áll fenn a veszélyhelyzet a lejárt okmányok érvényességi ideje minden esetben 2022. június 30. lesz. 

Hirdetés