Címke: járvány
Hirdetés
Győr+ | Illusztráció: Depositphotos 2023.01.13.

Itt van az influenzajárvány

Megkezdődött az influenzajárvány, egyre többen fordulnak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

MTI 2022.05.30.

Majomhimlő: a WHO szerint nem várható pandémia

Huszonegy megerősített majomhimlős fertőzést észleltek az év eleje óta Nigériában, egy páciens hunyt el - közölte a nigériai tisztiorvosi szolgálat. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint nem valószínű, hogy a majomhimlő megbetegedések világjárvánnyá szélesednek.

MTI 2022.05.23.

Majomhimlő gyanúja miatt vittek kórházba egy bécsi férfit

Majomhimlő gyanújával szállítottak kórházba egy embert Ausztriában, nem sokkal később megerősítést is nyert, hogy a férfit valóban himlővírus fertőzte meg - jelentette vasárnap az ORF osztrák közszolgálati televízió.

Győr+ 2022.03.25.

400 hallgató segíti a térségben élőket a kórházban és a mentőszolgálatnál

A Széchenyi István Egyetem számára az oktatás, a kutatás és az innováció mellett rendkívül fontos a társadalmi felelősségvállalás is. Ennek jegyében szoros partnerkapcsolatban áll a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházzal, valamint segíti az Országos Mentőszolgálat munkáját is. A térségben élők az elmúlt hónapokban több mint 400 önkéntes hallgatóra számíthattak, akik összefogásuk révén nap mint nap bizonyítják, valódi bajtársaink.

MTI 2022.03.18.

Erősödött az influenza

Magyarországon az év 10. hetében, március 7-13. között tovább erősödött az influenza - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

MTI 2022.03.16.

Koronavírus: Izraelben ismét emelkedik a fertőzési ráta

Izraelben ismét emelkedik a koronavírus fertőzési rátája - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerdán. Az országban a fertőzési együttható (R) folyamatos növekedéssel lassan megközelíti az 1-et, az egészségügyi minisztérium jelenlegi adatai szerint már 0,9, ami azt jelzi, hogy lassul a járvány visszaszorulása. Az R ráta január 29-től február 24-ig 0,8 alatt volt.

Hirdetés