Címke: járvány
Hirdetés
MTI 2023.12.19.

Kolera- és lépfenejárvány sújtja Zambiát

Zambiában, amelyet több mint egy évtizede nem látott lépfenejárvány sújt, halálos áldozatokat követel a kolera is - közölték a dél-afrikai ország egészségügyi hatóságai.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.11.15.

Vírus van, járvány nincs Győrben

A novemberben szokásoshoz képest jóval több a beteg Győrben, erről a város egyik jónevű gyermek háziorvosa számolt be a Győr+ Médiának. Dr. Schmidt Péter tapasztalatai szerint főleg kisgyerekek és iskolások betegszenek meg, a legfőbb tünetek pedig a hörgő- és torokgyulladás, illetve az orrfolyás és a láz. A doktor szerint mindenképpen érdemes elmenni orvoshoz, ha nem érezzük jól magunkat, ráadásul a Covid is támad, igaz nem olyan mértékben, mint korábban.

Győr+ | Illusztráció: Depositphotos 2023.01.13.

Itt van az influenzajárvány

Megkezdődött az influenzajárvány, egyre többen fordulnak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

MTI 2022.05.30.

Majomhimlő: a WHO szerint nem várható pandémia

Huszonegy megerősített majomhimlős fertőzést észleltek az év eleje óta Nigériában, egy páciens hunyt el - közölte a nigériai tisztiorvosi szolgálat. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint nem valószínű, hogy a majomhimlő megbetegedések világjárvánnyá szélesednek.

MTI 2022.05.23.

Majomhimlő gyanúja miatt vittek kórházba egy bécsi férfit

Majomhimlő gyanújával szállítottak kórházba egy embert Ausztriában, nem sokkal később megerősítést is nyert, hogy a férfit valóban himlővírus fertőzte meg - jelentette vasárnap az ORF osztrák közszolgálati televízió.

Hirdetés