Hirdetés
Címke: iskola
Hirdetés
Győr+ 2022.05.23.

Hátizsákból MosolyTáska

Idén is iskolatáska-gyűjtést szervez a PontVelem Okos Program, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a GLS Hungary május 23. és június 23. között az ország minden általános iskolájában. A MosolyTáska akcióban a gyerekek a tanév végén felajánlhatják a még jó állapotban lévő, de már nem használt táskáikat, amelyeket a Máltai Szeretetszolgálat juttat el a rászoruló gyerekeknek.

Németh Boglárka 2022.05.20.

Kisiskolások a Füvészkertben

A Madarak-és fák napja alkalmából utólagos öko túrán vehettek részt kisiskolások a Szitás-domb Füvészkertben. Az idő és a hangulat is remek volt, sok hasznos információval lettek gazdagabbak a lurkók.

Pécskai István 2022.01.20.

Nyílt napot tartottak a Gárdonyi iskolában

Nyílt napot tartottak a szülőknek a győri Gárdonyi Géza Általános Iskolában. Gecsei Kolos, az intézmény vezetője a tájékoztatón részletesen elmondta, miként működik az iskola, milyen hagyományai vannak, és milyen elvek alapján történik a tanítás.

Ficsór Dávid 2022.01.17.

A járvánnyal együtt hullámzott a tanév is a Feketében

Közeleg a félév az általános és középiskolákban. A tanév első felét értékelte portálunknak a Győri Fekete István Általános Iskola igazgatója. Németh Péter azt mondta, nagyon örültek, hogy ősszel jelenléti oktatással kezdhették meg az évet, hiszen ez már rendkívül fontos volt a fiatalok szempontjából.

J. Kovács Andrea 2022.01.09.

Egy kislány három élete

Lulu még csak 12 éves, de korát meghazudtoló eltökéltséggel, szorgalommal és kitartással éli napjait. Szüksége is van minderre, hiszen délelőtt kitűnően teljesít az iskolában, délután korcsolyázik, s ha a sors éppen úgy hozza, esténként a színházban lép fel. Vajon hogy fér bele mindez egy kislány és az édesanyja életébe? Marad-e ideje gyermeknek lenni? Minderről Szarvas Rékával és lányával, Schlag Anna Lujzával, vagyis Luluval beszélgettünk.

Ficsór Dávid 2021.12.02.

Fejlesztések a csanaki iskolában

Két komoly fejlesztés történt az elmúlt időszakban a Győri Ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Iskolában. Egy nagy sportáruház pályázatán 6,3 millió forintot nyert az intézmény, ebből pedig egy aszfaltborítású kosárlabdapályát építettek a Győzelem úti iskola udvarán. Nagy Tamás testnevelő tanár szerint régi álmuk teljesült, amikor nyertek a pályázaton. A gyerekek nagyon élvezik, hogy tovább bővültek a sportolási lehetőségek az iskolában ezzel a kosárlabdapályával.

Győr+ 2021.11.23.

Védettségi igazolvány kell a külsősöknek az iskolákba való belépéshez

A gyermekek, a pedagógusok további védelme és az oktatás zavartalansága érdekében a "külsősöknek" (például nem az iskola alkalmazásában álló takarítóknak, büféseknek, szállítóknak) decembertől védettségi igazolvány szükséges a köznevelési és szakképzési intézményekbe való belépéshez - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Kárpát Zsolt 2021.11.23.

Szárnyaltak a „Vuksulis” diákok

Diákok alkotásaiból nyílt kiállítás a Fekete István Általános Iskola aulájában. Az alsós és felsős tanulók többféle technikával készített rajzaikkal, festményeikkel és plakátjaikkal több témakörben is megcsillogtatták tehetségüket.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat