Hirdetés
Címke: ipar
Hirdetés
Győr+ 2022.06.16.

Hagyományteremtő mezőgazdasági drónverseny a SZE-n

A Széchenyi István Egyetem és az Edutus Egyetem a Digitális Agrárakadémia támogatásával és az ABZ Drone Kft. szakmai partnerségével, idén először rendezte meg az Edu Agro Drone Cup mezőgazdasági drónversenyt. A hagyományteremtő esemény helyszíne a Széchenyi-egyetem mosonmagyaróvári karának tangazdasága volt. Az intézmény a fenntartható gazdálkodás és a jövő technológiáinak elterjedése érdekében tett erőfeszítéseinek megfelelően nemcsak a drónok világába engedett betekintést, de fókuszba került a precíziós mezőgazdaság is.

Zombai-Kovács Ákos 2022.01.14.

Járvány alatt is bővült az Ipartestület

A Győri Ipartestületet sem kíméli a második éve tartó Covid-járvány. Erről beszélt Híradónknak a testület közelmúltban újraválasztott elnöke és titkára. Glázer Péter és Hancz István egybehangzóan úgy nyilatkoztak, nehéz évük volt 2021-ben, de sikerült tovább fejlődni és bővíteni a testület tagságát. A vezetők azt mondták, a járványhelyzet megmutatta, hogy a jövőt a digitalizáció jelenti és persze a folyamatos fiatalítás, ez utóbbi kiemelt feladat az Ipartestület számára a következő években is.

Földvári Gabriella 2021.11.11.

Győr lehet a hadiipar új központja

Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos egy csütörtöki konferencián elmondta: a kormány újjáépíti a magyar hadiipart és nagyon komolyan számol Győrrel a fejlesztési program kapcsán.

Földvári Gabriella 2021.11.08.

Győr iparának története a kezdetektől napjainkig

Újabb hiánypótló kötet született Győr királyi várossá nyilvánításnak 750. évfordulója alkalmából. Az Iparváros című könyv 300 oldalon át, 300 fotóval illusztrálva mutatja be a város fejlődését a kézművesipartól napjaink autógyártásáig.

mti 2021.08.12.

Tíz éve óta nem volt ennyire jó rajtja az abroncsgyártóknak

A magyarországi személygépjármű-gumiabroncspiac 2021 első fél évében 14,5 százalékkal növekedett gyártói oldalon 2020 azonos időszakához képest, ami jelentős fellendülésnek számít, különösen az előző évi 7 százalékos csökkenéshez képest - közölte a Continental Hungaria Kft. csütörtökön az MTI-vel.

mti 2021.06.07.

Kapcsolat lehet a légszennyezés a demencia között

Kapcsolatot találtak a légszennyezés és a demencia (elbutulás) között amerikai kutatók, tanulmányuk szerint 2015-ban a légszennyezés világszerte körülbelül kétmillió demenciás esetet és mintegy hatszázezer elhalálozást okozott.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat