Címke: ipar
Hirdetés
Pécskai István 2022.12.18.

Ismerjük meg Győr ipartörténetét!

Győrben sétálva ma már egyre több helyen találkozhatunk ipartörténeti emlékhelyekkel. Az elmúlt években kihelyezett csaknem 30 db táblával a város gazdag ipari múltjának állít emléket a Győri Ipartörténeti Alapítvány.

Győr+ 2022.11.22.

Kiterjesztik az energiaintenzív KKV-k támogatását

Az elhibázott szankciók sújtotta gazdasági helyzetben a teljes foglalkoztatottság megőrzése, a recesszió elkerülése, így végső soron a családok védelme érdekében eddig a Kormány 11 pontos akciótervet dolgozott ki, amelynek része a Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program is - juttatta el az MTI-nek közleményben a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Szerző és fotó Németh Boglárka 2022.10.26.

Születésnapját ünnepelte a Mobility Élményközpont

Négyéves Győr Interaktív és Élményközpontjának és a Széchenyi István Egyetemnek a közös programja, a Mobility. A tízéves Mobilisban 2018 októberében nyílt meg az ország első olyan digitális élményközpontja, amelynek kiemelt célja az ifjúság digitális szemléletének alakítása, az informatika élményalapú oktatása, valamint az, hogy a diákokat motiválják az IT-szektorban való elhelyezkedésre.

Győr+ 2022.06.16.

Hagyományteremtő mezőgazdasági drónverseny a SZE-n

A Széchenyi István Egyetem és az Edutus Egyetem a Digitális Agrárakadémia támogatásával és az ABZ Drone Kft. szakmai partnerségével, idén először rendezte meg az Edu Agro Drone Cup mezőgazdasági drónversenyt. A hagyományteremtő esemény helyszíne a Széchenyi-egyetem mosonmagyaróvári karának tangazdasága volt. Az intézmény a fenntartható gazdálkodás és a jövő technológiáinak elterjedése érdekében tett erőfeszítéseinek megfelelően nemcsak a drónok világába engedett betekintést, de fókuszba került a precíziós mezőgazdaság is.

Zombai-Kovács Ákos 2022.01.14.

Járvány alatt is bővült az Ipartestület

A Győri Ipartestületet sem kíméli a második éve tartó Covid-járvány. Erről beszélt Híradónknak a testület közelmúltban újraválasztott elnöke és titkára. Glázer Péter és Hancz István egybehangzóan úgy nyilatkoztak, nehéz évük volt 2021-ben, de sikerült tovább fejlődni és bővíteni a testület tagságát. A vezetők azt mondták, a járványhelyzet megmutatta, hogy a jövőt a digitalizáció jelenti és persze a folyamatos fiatalítás, ez utóbbi kiemelt feladat az Ipartestület számára a következő években is.

Földvári Gabriella 2021.11.11.

Győr lehet a hadiipar új központja

Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos egy csütörtöki konferencián elmondta: a kormány újjáépíti a magyar hadiipart és nagyon komolyan számol Győrrel a fejlesztési program kapcsán.

Hirdetés